|

Google’ın kamera ile çeviri özelliğinin dil desteği genişletiliyor

Google’ın en çok kullanılan hizmetlerinden biri olan Google Translate’in kamera ile çeviri özelliğine yeni dil desteği geliyor. Günlük rekor seviyede çeviri yapan platform, yeni dil seçenekleri ile daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor.

Yeni Şafak
11:22 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 11:28 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Google Translate'in günlük 143 milyar kelime çevirdiği açıklandı.
Google Translate'in günlük 143 milyar kelime çevirdiği açıklandı.

Google’ın en çok kullanılan hizmetlerinden biri olan Google Translate, dil desteğini genişletiyor. 143 milyar kelime gibi günlük çeviri yapan platform, yaptığı bu hamle ile daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

DİL DESTEĞİ KAMERA ÇEVİRİ ÖZELLİĞİNE GELİYOR!

Bildiğiniz gibi Google Translate’in kamera ile çeviri desteği bulunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, tabelalar veya menü gibi birçok alanda yer alan yazılara telefonlarında yer kameralarını tutarak kelimeleri kolaylıkla çevirebiliyor. Google ise kamera ile çevirme özelliğinin dil desteğini arttırarak daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.


iOS ve Android kullanıcılarının kolaylıkla kullanabildiği bu uygulama sayesinde kullanıcılar artık daha fazla dilde destek alabilecekler. Google ise bununla sınırla kalmayıp dil desteğini daha da arttırmayı planlıyor. Yakın zaman içerisinde daha faklı dil desteği ile kullanıcılarının karşısına çıkması bekleniyor.

  • Kamera çeviri özelliğine eklenen diller; Arapça, Taylandca, Vietnamca, Hintçe, Bengalce, Gujarati, Kannada, Malayalam, Marathi, Nepalce, Pencap, Tamil ve Telugu
#Google
#Translate
#Dil desteği
5 yıl önce