|

Google’dan Apple’a 3 milyar dolar!

ABD'li iki teknoloji devinin arasında rekor bir anlaşma olduğu ortaya çıktı. Açıklanan verilere göre Google, iOS'ta varsayılan arama motoru olmak için Apple'a 3 milyar dolar para veriyor.

Yeni Şafak
16:58 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 17:02 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Google ve Apple, dünyanın en değerli iki şirketi konumunda bulunuyor.
Google ve Apple, dünyanın en değerli iki şirketi konumunda bulunuyor.

Sadece teknoloji alanında değil, dünya çapındaki tüm şirketler arasında en değerli iki ismin Apple ve Google olduğu biliniyor. ABD’li bu iki dünya devi arasında şüphesiz çok büyük bir rekabet yaşanıyor. Gelgelelim bu rekabet, şirketlerin kendi aralarında anlaşma yapmayacağı anlamına gelmiyor.

Yapılan araştırmalara göre Google, iOS’ta varsayılan arama motoru olmak için Apple’a 3 milyar dolara yakın para ödüyor. Google’ın iOS’ta varsayılan olması tabiri caizse hayati önem taşıyor. Zira rakamlara göre Google’ın arama motoru gelirinin yüzde 50’si iOS’tan geliyor.

2014 yılında açıklanan rakamlara göre, Google ile Apple arasındaki anlaşmanın 1 milyar dolar olduğu anlaşılmıştı. Fakat iOS kullanıcısı sayısının her geçen yıl katlanarak artması, anlaşmanın bedelini de 3 milyar dolar gibi üst noktalara çekti. Diğer taraftan 3 milyar dolarlık anlaşma, Apple’ın toplam karının sadece yüzde 5’ini oluşturuyor.

Bildiğimiz üzere Apple, iOS 6 ile birlikte iPhone ve iPad’lerde gömülü olarak gelen Google Maps ve YouTube uygulamalarını listeden çıkartmıştı. Eğer iki şirket arasında bir anlaşmazlık çıkarsa, Apple’ın varsayılan arama motoru olarak Google’ı devre dışı bırakması, Google için büyük kayıp olacağı anlamına geliyor.

#Apple
#Google
#iOS
7 yıl önce