|

Google yeni projesi 'Arcade' ile oyun dünyasına giriyor

Google, gizli bir sosyal oyun girişimiyle Steam gibi devlere rakip olmaya hazırlanıyor. Arama motoru devi bu hamleyle sosyal platformlara odaklanabilecek bir girişime hazırlanıyor.

Yeni Şafak
10:23 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 10:36 - 4/05/2018 Cuma
Diğer
Google çevrimiçi oyun platformu üzerinde çalışmalarına başladı.
Google çevrimiçi oyun platformu üzerinde çalışmalarına başladı.

Google’ın sosyal oyun girişimi projesi hakkında henüz net bir bilgi yok. Ancak firmanın sosyal medya ağı Google +’ı güçlendirmek için böyle bir girişimde bulunduğu söyleniyor.

Arcade isimli projenin tanımında sosyal oyun girişimi ifadesi dikkati çekiyor. Google, tarafından onaylanan projede kullanıcılar kendi telefon numaraları ile platforma giriş yapacak. Bu nedenle sosyal oyun girişimi ifadesi kullanıldığı söyleniyor. Yeni proje için genç bir isim olan Michael Sayman seçildi. Sayman, 17 yaşındayken Facebook bünyesinde stajyer olarak çalışıyordu ve sonrasında Alphaber Inc. şirketine geçiş yaptı.


Google sözcüsü tarafından, arkadaşlar arasında oynanan mobil oyun etkinliklerine yönelik olan proje, henüz yapım aşamasında olduğunu bildirildi. Henüz projenin deney aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

Google +‘ın etkisini günden güne kaybetmesiyle birlikte, şirket farklı alanlarda bu açığı kapatmaya çalışıyor. Kurulacak platformun sosyal medya olarak görülecek olmasındaki en büyük neden Google Plus’ın düşen grafikleri.

Bu yeni sosyal medya platformuna telefon numarası aracılığıyla üye olunacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

#Google
#Steam
#Sosyal medya
6 yıl önce