|

Google fiziksel güvenlik anahtarı Titan'ı satışa sunuyor

Google ürün yelpazesinde bulunan Pixel akıllı telefonlar, Chromebook’lar ve ev içi akıllı hoparlörlerin yanında kurumsal odaklı bir donanım daha geliştiriyor. Teknoloji devi geçtiğimiz günlerde geliştirdiği fiziksel anahtarlar sayesinde siber saldırılardan kurtulmuştu. Bu ürünü şimdi de satışa sunmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
10:21 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:44 - 26/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Google, kimlik avı hırsızlıklarına karşı fiziksel güvenlik anahtarı kullanarak büyük bir başarı sağladı.
Google, kimlik avı hırsızlıklarına karşı fiziksel güvenlik anahtarı kullanarak büyük bir başarı sağladı.

Titan Güvenlik Anahtarı isimli cihaz, 2FA Güvenlik Anahtarı olarak da geçiyor. Bulut altyapısında hem makinelere hem de ağı korumaya yönelik güvenlik bir güvenlik aracı olarak tasarlandı.

Fiziksel Güvenlik Anahtarları iki faktörlü doğrulama içeriyor ve kimlik avına karşı koruma sağlıyor. Google'ın 85.000'den fazla çalışanı bu teknolojiyi kullanıyor ve şirket 1 yıldır herhangi bir kimlik avından kaynaklı saldırıya maruz kalmadı.


NFC, Bluetooth ve mobil cihazlar için USB-C şarj özelliği yanında USB ile kullanılabilen modeli de bulunuyor.

Sosyal medya platformlarında kullanılabilecek

Güvenlik anahtarları, Chrome tarayıcısının her biçimiyle uyumlu. Google'da kimliğinizi doğrulamak için kullanılan güvenlik anahtarı; Github, Facebook, Dropbox ve diğer birçok internet hizmetinde çalışıyor.


Titan Güvenlik Anahtarı şimdi Google Cloud müşterileri tarafından satın alınabilir ancak tüketiciler Google Store'a gelmesini bekleyecek. Türkiye'ye ise Google üzerinden satışı henüz başlamadı.

Kurumsal güvenlik, çoğu insanın çok heyecanlandığı bir şey olmamasına rağmen, bu ürünler aslında tüketiciye yönelik olacak gibi görünüyor.

Sizce internetteki siber saldırılar ve kimlik avından kurtulmak için böyle bir cihaz gerekli mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

#Google
#Titan güvenlik anahtarı
#Siber saldırı
6 yıl önce