|

Google düz dünyacıları çıldırtacak

Bilimsel bir altyapısı olmamasına rağmen son yılların en çok konuşulan iddialarından biri olan "düz dünya" akımı bir kez daha gündemde. Zira Google, bu akıma mensup olanları kızdıracak bir adım attı.

Yeni Şafak
15:02 - 1/06/2018 Cuma
Diğer
Geçtiğimiz haftalarda ABD'li rapçi B.o.B, gezegenimizin düz olduğu inancını savunan isimler arasına katılmıştı
Geçtiğimiz haftalarda ABD'li rapçi B.o.B, gezegenimizin düz olduğu inancını savunan isimler arasına katılmıştı

Online çeviri servisi Google Translate'e bir güncelleme yapan teknoloji devi Google, 'I am a flat-earther' (Ben bir düz dünyacıyım) metnini Ben çıldırmış biriyim olarak çevirmeye başladı. Google'ın bu adımı kısa sürede önce sosyal medyada günün konusu oldu, ardından ülke basınında kendisine geniş yer buldu. Ancak Google düz dünya savunucularını ti'ye alan tek isim değil.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk da son dönemde gündemden düşmeyen "düz dünya" teorisini ti'ye almıştı. SpaceX'in CEO'su Elon Musk, "düz dünya" savunucularından gelen sorular üzerine Twitter'dan açıklamalarda bulunmuş, ve şu açıklamada bulunmuştu: Neden oralarda hiç Düz Mars Topluluğu yok?


NTV’nin haberine göre geçtiğimiz haftalarda ABD'li rapçi B.o.B, gezegenimizin düz olduğu inancını savunan isimler arasına katılmıştı. Gerçek adı Bobby Ray Simons olan B.o.B, gezegenimizin kıvrımlarını kendi gözleriyle görmek adına uzaya uydu fırlatmak için kampanya başlatmıştı.

Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson Dünya'nın düz olduğunu iddia eden 'B.o.B' isimli rapçinin bu yöndeki çıkışlarını ti'ye almıştı.


Tyson kişisel Twitter hesabında geçen yıl B.o.B'un benzer iddialarına cevap olarak şu mesajı paylaşmıştı: "Dostum - 5 yüzyıl geriye gitme sebebin, hepimizin senin müziğini hala sevmemesi"

ISS'de görev alan astronotlar, çıplak gözle gördükleri 'yuvarlak Dünya'yı B.o.B.'a ile paylaşmıştı.

#Düz dünya
#Google
#SpaceX
6 yıl önce