|

Ferrari'den elektrikli otomobil açıklaması

Ferrari CEO’su Sergio Marchionne, Detroit Auto Show’da firmanın geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Firmanın gelecekte elektrikli süper otomobiller ve SUV tipinde araçlar üreteceğini söyledi.

Yeni Şafak
09:47 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:46 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ferreri LaFerrari
Ferreri LaFerrari

Elektrikli otomobil denince son yıllarda akla gelen ilk marka Tesla oluyor. Özellikle üst segment otomobilleriyle gündeme gelen firmanın rakipleri de gün geçtikçe çoğalmaya başladı. Tesla’nın lüks segment elektrikli araçlarıyla yarışabilecek seviyede bir araç yapmak için Porsche’den sonra Ferrari’de kolları sıvadı.

Detroit Auto Show’da Ferrari CEO’su Sergio Marchionne, gelecekte piyasaya sürecekleri araçlar hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü markanın CEO’su 2019’un sonu veya 2020’nin başlangıcı gibi SUV tipi bir araç satışa sunacaklarını belirtti ve bu aracın piyasadaki en hızlı SUV olacağını söyledi.


  • Marchionne, elektrikli araçlar hakkında, “Eğer bir elektrikli süper araba üretilecekse, Ferrari ilk olacak” dedi. Ferrari CEO’su daha önce de benzer şekillerde Tesla’ya meydan okumuştu. Marchionne, 2016 yılında 2019’a kadar üretilecek tüm Ferrari araçlarda hibrid teknolojisinin kullanılacağını söylemişti. Geçtiğimiz Mayıs ayında da şirket yetkilileri, firmanın gittikçe elektrikli otomobil sektörüne doğru gittiğini açıklamıştı.

Ünlü markanın CEO’su artık süper otomobilleri elektrikli hale getirmenin önemli bir yetenek olduğunu ve müşteriye bunun sözünün verilmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklamalara bakılırsa Ferrari ve lüks segment üreticiler elektrikli otomobil pazarına doğru yönelmeye başladı.




#Ferrari
#Tesla
#Süper otomobil
6 yıl önce