|

Facebook’un eklediği yeni emoji olay oldu

2 milyarın üzerinde bir kullanıcı sayısına sahip sosyal medya devi Facebook’un yorumlar kısmına eklediği emoji olay oldu. Sessiz sedasız eklenen emojiden henüz çoğu kişinin haberi dahi yok.

Yeni Şafak
13:29 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:35 - 1/08/2018 Çarşamba
Diğer
Facebook sessiz sedasız değişikliğini yaptı ve olay oldu.
Facebook sessiz sedasız değişikliğini yaptı ve olay oldu.

Facebook reaksiyonları, yani tepkileri, sosyal medya ağında en çok kullanılan duygu ve ifade bildirimleri arasında yer alıyor. İnsanlar, bir emoji ile mutluluk, üzüntü ve kızgınlıklarını kolaylıkla belirtebiliyor. Peki, bir uçak ile hangi duygu ifade edilebilir? Facebook kafa karıştıran bir reaksiyonu kullanıma sundu. Yeni Facebook emojisi ise çok konuşulacak türden!

Facebook’tan kafa karıştıran emoji

Shiftdelete’in haberine göre Facebook’un yorumlar altına, sessiz sedasız eklediği yeni emojinin amacı ise henüz tam olarak bilinmiyor. Standart emojilerin yanına eklenen uçak emojisi, bir anda sosyal medya gündemine gelmeyi de başardı.


Facebook emojisi ortalığı karıştırdı

Facebook cephesinden ise ilginç bir açıklamanın geldiği iddia ediliyor. Resmi olmayan bu açıklamaya göre, şirketin bir yazılımcısı, bu emojiyi bir hackathon olarak denerken, yanlışlıkla kullanıma açmış. Android kullanıcıları ise, bu eklentiye hala sahip olabilir durumda. Bunu yapmak için, Facebook uygulamasını son sürüme güncelledikten sonra, uygulamanın ön belleğini temizleyebilir.

İşin bir diğer ilginç yanı ise, sosyal medya devinin böyle bir özellik sunmayı planlamamış olması. Küçük bir çalışma olarak ortaya çıkan bu durum, kısa bir süre internet ortamında yayıldı.

#Facebook
#yorum
#Emoji
6 yıl önce