|

Facebook'tan yeni bir skandal: Zuckerberg'in mesajları gizlice silinmiş!

Mark Zuckerberg’in Facebook üzerinden gönderdiği bazı mesajların WhatsApp’a gelen özellik gibi her iki taraftan silindiği ortaya çıktı. Zuckerberg’in gönderdiği bazı eski mesajların gönderici ve alıcıdan silindiği e-mail teyidi ile tespit edildi.

Yeni Şafak
12:20 - 6/04/2018 الجمعة
Güncelleme: 14:46 - 6/04/2018 الجمعة
Yeni Şafak
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg’in bir üst düzey yönetici ile yaptığı yazışmalar Facebook Messenger gelen kutusundan silinmiş. Instagram’da uzun bir süredir olan ve WhatsApp’a yeni gelen özellik aslında Messenger’da yok. Bunun bir şeylerin üzerini örtmek amaçlı olduğu düşünülüyor. Olay mesaj bildirimi için gönderilen e-posta ile ortaya çıktı.

İsmini açıklamak istemeyen Facebook çalışanları, Zuckerberg ile yaptıkları Messenger sohbetlerinde sosyal ağın kurucusu tarafından gönderilen iletilerin silindiğini ancak kendi yanıtlarının görünmeye devam ettiğini açıkladı.

TechCrunch’ta yer alan araştırmaya göre, Zuckerberg tarafından 2010 yılında insanlara gönderilen Messenger iletilerini Facebook sunucularından silinmiş.



  • Facebook’tan bir yetkili, sosyal ağın yöneticilerinin mesajlarının bir süre sonra otomatik olarak silindiğini doğruladı, “2014 yılında Sony Pictures e-postaları hack’lendikten sonra yöneticilerimizin iletişimlerini korumak için bir dizi değişiklik yaptık. Bunlar arasında Mark’ın Messenger’dan gönderdiği iletilerin saklanma süresinin sınırlanması da yer alıyor” açıklamasını yaptı.

Şirket sözcüsü, Facebook kullanıcılarının özel mesajları için herhangi bir saklama süresi uygulaması olmadığını söyledi. Kullanıcılar iletileri yalnızca kendi gelen kutularından silebilirken, silinen iletiler karşı tarafta görünmeye devam ediyor.

Facebook, kullanıcıların gelen kutusundan mesaj sildiğini daha önce kamuoyuna hiç açıklamadığı gibi, gelen kutularında değişiklik yapılan alıcıları da özel olarak bildirmedi.

#Mark Zuckerberg
#Facebook
#Skandal
٪d سنوات قبل