|

Facebook'tan fotoğraflı güvenlik önlemi

Facebook yeni bir güvenlik önlemini test etmeye başladı. Sahte hesapların tespit edilebilmesi için kullanıcılardan giriş için kendi fotoğraflarını siteye yüklemesini talep ediyor.

Yeni Şafak
13:18 - 29/11/2017 الأربعاء
Güncelleme: 13:22 - 29/11/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Facebook'un aktif kullanıcı sayısı dünya genelinde 2 milyarı geçti.
Facebook'un aktif kullanıcı sayısı dünya genelinde 2 milyarı geçti.

Facebook, bazı üyelerden kimlik doğrulaması için fotoğraf istemeye başladı. Wired’da yer alan habere göre hesap kullanıcılarının bot mu yoksa gerçek insan mı olduğunu anlamak için böyle bir yöntem geliştirilmiş.

Sosyal medya platformunun güvenlik önleminden geçmesi için yüklenen fotoğrafta kişinin yüzünün belirgin olması gerekiyor. Facebook yüklenen fotoğrafları güvenlik teyidinden hemen sonra kendi sunucularında saklamayacağını ve kalıcı olarak sileceğini belirtiyor.


Sosyal medya devinden bir yetkili, “hesap oluşturma, arkadaş istekleri gönderme, reklam ödemeleri oluşturma ve reklam oluşturma ya da düzenleme konularında şüpheli etkinlikleri yakalamak için böyle bir önlem aldık” şeklinde bir açıklama yaptı.

Ekim ayında Facebook ABD’de yaşayan yaklaşık 126 milyon kullanıcının etkilendiği Rus destekli trollerin ABD seçimini etkileme olayından sonra böyle bir önlem alınmış olması muhtemel.

#Facebook
#sosyal medya
#güvenlik
#önlem
٪d سنوات قبل