|

Facebook şirketlere ödeme zorunluluğu planlıyordu

Bir geliştiricinin Facebook yöneticileriyle yazışmaları geçtiğimiz hafta ele geçirilmişti. Bu epostalarda Facebook’un şirketler için veri erişimini ücretli yapmayı planladığı ortaya çıktı. Sosyal medya devinin sırları yakında herkese açılabilir.

Yeni Şafak
12:19 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 12:24 - 2/12/2018 Pazar
Diğer
Facebook son yıllarda veri ihlalleri nedeniyle milyarlarca dolar değer kaybetti.
Facebook son yıllarda veri ihlalleri nedeniyle milyarlarca dolar değer kaybetti.

Facebook’un geçtiğimiz yıllardaki planları bir mahkeme kararıyla ortaya çıktı. Wall Street Journal, sansürsüz mahkeme başvurusu sayesinde 2012 - 2014 arasındaki epostaları ele geçirmeyi başardı. Epostalar, firmanın veri için firmalardan ücret talep etmeyi planladığını söylüyor.

Yıllık 250 bin dolar

Firma 2012'deki halka açılma sırasında gelirlerini artırmak için "yılda en az 250 bin dolar harcamayan" firmalara veri erişimi sunmamayı düşündü. Düşünülen olasılıklar arasında reklam harcamalarını artıma şartı getirme, Tinder'ın veri erişimini Moments karşılığında genişletmek de vardı.



e-postalar herkese açılabilir

Bu tartışmaların nasıl bittiğini biliyoruz. Facebook veri için hala para istemiyor. Bahsi geçen epostalar ise yakında herkes tarafından ulaşılabilir hale gelebilir. Birleşik Krallık parlementosu bu belgeleri üçüncü parti bir geliştiriciden, geliştirici İngiltere'deyken ele geçirdi. Bu bilgilerin ABD'de bir sır olarak kalması gerekiyordu ancak bu olmadı.

#Facebook
#sosyal medya
#veri
5 yıl önce