|

Facebook saldırısından etkilenip etkilenmediğinizi kontrol edin

Facebook, siber saldırılarla boğuşuyor. Son bir ay içerisinde toplam 79 milyon Facebook kullanıcısına ait veriler bilgisayar korsanlarının eline geçti. Sosyal medya platformu saldırılardan etkilenip etkilenmediğinizi gösteren bir ara yüzü faaliyete geçirdi. Bu ara yüz ile eğer saldırıdan etkilendiyseniz hangi bilgilerinizin çalındığını görebilirsiniz.

Mustafa Kalkan
11:36 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:51 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Facebook'un güvenlik ihlalleri son iki yıl içinde 160 milyondan fazla kullanıcıyı etkiledi.
Facebook'un güvenlik ihlalleri son iki yıl içinde 160 milyondan fazla kullanıcıyı etkiledi.

Facebook, geçtiğimiz günlerde 29 milyon kullanıcı bilgisinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini açıkladı. Daha öncesinde de 50 milyon kullanıcı ‘başkasının gözünden gör’ özelliğindeki bir açık nedeniyle hacklenmişti. Facebook, üçüncü parti ile giriş yapılan WhatsApp ve Instagram gibi uygulamaların son saldırıdan etkilenmediğini duyurdu. Son saldırıda hackerlar 29 milyon kişinin kullanıcı isimleri, iletişim, konum ve diğer kişisel bilgileri ele geçirdi.

Yardım merkezinden kontrol edebilirsiniz

Sosyal medya platformu 29 milyon kişinin arasında olup olmadığını kontrol edebileceğiniz bir ara yüz oluşturdu.
’ne giriş yaptığınızda alt kısımda bir bildirim hesabınızın etkilenip etkilenmediğini gösteriyor. Buradan hangi bilgilerinizin çalındığını görebilirsiniz.


Kullanıcılar iki farklı şekilde etkilendi

Bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilen 29 milyon kullanıcı bilgisi ikiye ayrılıyor. Bunlardan 15 milyonunun yalnızca kullanıcı adı, e-posta adresi ve telefon numarası ele geçirilmiş. Diğer 14 milyon için ise cinsiyet, din, konum, cihaz bilgileri, etiketlendiğiniz yerler ve beğendiğiniz sayfalar gibi size ait birçok bilgi ele geçirildi. Bilgisayar korsanlarının ele geçirilen hesaplarda hiçbir paylaşım yapmadığı belirtiliyor.

Facebook’un yaşadığı son hack olayları hala FBI tarafından soruşturuluyor. Sosyal medya platformu güvenlik için çok daha fazla gayret edecekleri yönünde açıklamalar yapıyor.

#Facebook
#Sosyal medya
#hacker
#siber saldırı
6 yıl önce