|

'Facebook ile oturum aç' özelliğinde güvenlik açığı

İnternet sitelerine Facebook hesabınızla oturum açmanızı sağlayan ‘Facebook ile oturum aç’ özelliğinde büyük bir açık keşfedildi.

Yeni Şafak
10:46 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:49 - 23/04/2018 Pazartesi
Diğer
İnternet sitelerine hızlıca giriş yapmak için kullanılan özellikte bir güvenlik açığı keşfedildi.
İnternet sitelerine hızlıca giriş yapmak için kullanılan özellikte bir güvenlik açığı keşfedildi.

Facebook kullanıcı verilerinin, reklamcıların üçüncü parti JavaScript kitaplıklarını kullanarak alabildiği ortaya çıktı. Bunun için kullanıcıların ‘Facebook ile oturum aç’ işlevini kullanması yeterli oluyor.

Sosyal medya platformu, sorunla ilgili raporları incelediğini ve çalınabilen veriler arasında kullanıcı adı, cinsiyet, yaş, e-posta adresi, konum ve bazı durumlarda profil fotoğrafının olabildiğini belirtti.

Princeton Üniversitesi’nden araştırmacılar bu sorundan etkilenen en az 434 web sitesinin olduğunu açıkladı. Sorun yaşayan web siteleri muhtemelen bu durumun farkında değil ve TechCrunch’ın uyarısının ardından kodlarını değiştirdi.

Facebook konu hakkında bir açıklama yaparak verilerin bu şekilde elde edilmesinin direkt olarak kullanım şartlarını çiğnemek anlamına geldiğini ve harekete geçtiklerini açıkladı.

Bu açığın Cambridge Analytica skandalının hemen arkasından ortaya çıkması Facebook için büyük bir talihsizlik olarak nitelendiriliyor. Bu olay bize bir daha ‘Facebook ile oturum aç’ seçeneğinin aslında pek güvenli olmadığını hatırlatıyor.

#Facebook
#Güvenlik
#açık
6 yıl önce