|

Facebook 6.8 milyon fotoğrafı sızdırdı

Facebook sürekli olarak veri ihlalleriyle gündeme geliyor. Milyarlarca kullanıcısı olan sosyal medya devi bir yıl içerisinde yüz milyonlarca kullanıcısının verilerini sızdırarak mağdur etti. Facebook şimdi de fotoğraf API'sında bulunan bir hatanın 6,8 milyon kullanıcının fotoğraflarını üçüncü parti uygulamalara açmış olabileceğini söyledi.

Yeni Şafak
12:48 - 17/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:35 - 17/12/2018 Pazartesi
Diğer
Facebook
Facebook

Sosyal medya devi Facebook’un yeni bir veri sızıntısı daha ortaya çıktı. 6.8 milyon kişinin etkilendiği soruna göre fotoğraflar üçüncü parti uygulamalara açıldığı belirtiliyor. Facebook konuyla ilgili olarak kullanıcılardan özür diledi.

Facebook Login'i etkileyen sorun, üçüncü parti uygulamaların fotoğraflarınıza ulaşmasına izin veriyor. Normalde bu uygulamaların sadece zaman tünelinde paylaşılan fotoğraflara ulaşabilmesi gerekiyor. Ancak sorunun yüklenen, ancak bir sebeple yüklenmeyen fotoğraflara erişim sunmuş olabileceği belirtiliyor. Marketplace for Facebook ve Facebook Stories'deki fotoğrafların da bu sorundan etkilenmiş olabileceği belirtiliyor.


Eylül ayında gerçekleşti

Facebook'a göre sorun, 13 Eylül ile 25 Eylül arasında yaşandı. Sorun onarılmış olsa da, onarıldığı tarihe dek 1.500 üçüncü parti uygulama, fotoğraflara erişim sağlamış olabilir.

Facebook yaptığı açıklamada bu gelişmeden dolayı özür dilerken, uygulama geliştiricileri için bu sorundan etkilendiklerini anlamalarını sağlayacak araçlar sunacaklarını söyledi. Firma, geliştiricilerle çalışarak etkilenen kullanıcılardaki fotoğrafları sileceğini söylüyor.



Hangi uygulamalar olduğunu yayınladı

Sosyal dev, etkilenmiş olabilecek kullanıcılara bir uyarı da gönderecek ve hangi üçüncü parti uygulamaların soruna yol açmış olabileceğini gösterecek.

Faceebook'un yaşanan sorunu açıkça paylaşması olumlu olsa da bu tür sızıntıların sıkça yaşanması, firmanın kullanıcı verisini korumakta yetersiz kaldığına işaret ediyor.

#Facebook
#sosyal medya
#sızıntı
5 yıl önce