|

Elon Musk’ın spor otomobili Mars rotasına girdi

SpaceX firmasının dün Falcon Heavy roketiyle uzaya fırlattığı Tesla Roadster, Mars yörüngesine doğru ilerlemeye başladı. İçinde yapay astronot bulunan aracın rotaya girdiğini Elon Musk Instagram üzerinden duyurdu.

Yeni Şafak
10:34 - 8/02/2018 Thursday
Güncelleme: 10:36 - 8/02/2018 Thursday
Yeni Şafak
Roadster içinde Mars'a giden Starman'in 6 ay sonra hedefine ulaşacağı öngörülüyor.
Roadster içinde Mars'a giden Starman'in 6 ay sonra hedefine ulaşacağı öngörülüyor.

Dün, uzay tarihi için oldukça önemli günlerden biriydi. Zira ünlü girişimci Elon Musk birçok kişi tarafından bilinen ‘hayalini’ gerçekleştirmek üzere yeni Tesla Roadster’ı Mars’a gönderdi. Bu görev için dünyanın en güçlü roketlerinden biri olan Falcon Heavy roketi kullanıldı.

Fırlatma başarılı bir şekilde gerçekleşti fakat araç Mars rotasında olmadığı için uzayda kaybolup gideceği açıklanmıştı. Fakat konuyla alakalı Elon Musk bir açıklama yaptı ve Instagram’dan aracın son fotoğrafını paylaştı.

Musk, “Roadster’daki Starman’den son fotoğraf Mars yörüngesine doğru ilerliyor, sonra da Asteroit Kuşağı…”

Uzayda tarihi gün

Bir hükümet yerine özel bir şirket tarafından uzaya yük taşıyan Falcon 9 roketinin turbo şarjlı versiyonunun üretilmesi uzmanlar tarafından büyük bir gelişme olarak belirtildi. ABD’nin 45 yıl önce gerçekleştirdiği aya giden ilk insanlı uçuştan bu zamana ilk kez bu güçte bir roket uzaya gönderildi.


Uzaya giden ilk otomobil

SpaceX tarafından üretilen Falcon Heavy roketi yük olarak Elon Musk’ın şahsi otomobili Tesla Roadster’ı taşıyor. Kırmızı renkli spor arabanın sürücü koltuğunda astronot giysileri olan cansız bir manken bulunuyor. Musk, Mars’ın yörüngesine göndereceği otomobilin müzik setinde David Bowie’nin Space Oddity şarkısının çalacağını sosyal medyadan duyurmuştu.

#SpaceX
#Falcon
#Elon Musk
6 years ago