|

Elon Musk 'Tesla battı' haberleriyle dalga geçti

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ünlü girişimci Elon Musk, Tesla’nın iflas edeceğine dair çıkan haberlere ilişkin güldüren bir paylaşım yaptı.

Yeni Şafak
14:25 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:29 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Elon Musk
Elon Musk

Otomobil piyasasının fosil yakıtlardan elektriğe dönüşümünde öncülük yapan Tesla, finansal olarak zor günlerden geçiyor. Model 3’ün üretiminde yaşanan aksaklıklardan sonra mali krizden dolayı şirket, 1 ay içerisinde yüzde 25 değer kaybına uğradı. Ancak Musk’ın şirketlerinin çalışma prensipleri modern yöntemlerden çok farklı olabiliyor. Boring Company’i finanse etmek için şapka ve alev silahı satarak şirketini desteklemişti.

SpaceX’in de Mars’a yolculuklarını finanse etmek için önümüzdeki yıllarda kıtalararası yolcu taşımacılığı yapması bekleniyor. Tesla’nın uzaya bir otomobil fırlattıktan sonra batacağı yönündeki söylentiler ortaya çıkması biraz üzücü. Ancak Elon Musk, bu haberleri gördükten sonra eğlenceli bir açıklama yapmayı tercih etti. Musk dün ‘önemli haberler birkaç saat içerisinde…’ tweetini attı.


Musk’ın takipçilerini heyecanlandıran bu paylaşımının ardından 1 Nisan olduğu için bir şaka bekleniyordu. Ve sonunda açıklama geldi.


‘Tesla iflas etti:

Sermaye toplamak için yoğun çaba sarf eden hatta son çare olarak paskalya yumurtası satışına giren Tesla’nın iflas ettiğini bildirdiğim için üzüntü duyuyorum. Öyle iflas etti ki inanamazsınız. ‘


Bu tweetin üzerinde fotoğraflı bir tweet daha atarak 1 Nisan şakasını açıkladı. Sosyal medyanın en çok konuşulan şakası yüzleri güldürdü. Bu tweetlere bakılacak olursa çıkan haberler Musk’ın pek de umurunda değil.

#Elon Musk
#Tesla
#İflas
6 yıl önce