|

Ekran parlaklığı seçeneği iOS 11'de kalktı mı?

Apple gelecek ay yeni telefonlarıyla beraber iOS 11'i tanıtmaya hazırlanıyor. Birçok yeni özelliği ile iPhone kullanıcılarına kolaylık sağlayacak olan işletim sisteminde herşey tam değil gibi görünüyor. Pil ömrüne etki eden otomatik ekran parlaklığı seçeneği çok derine saklanmış.

Yeni Şafak
16:53 - 16/08/2017 Wednesday
Güncelleme: 17:06 - 16/08/2017 Wednesday
Yeni Şafak
iOS 10 ayarlar menüsü.
iOS 10 ayarlar menüsü.

Apple Eylül ayında tanıtacağı iOS 11’de birçok yeni sürpriz ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Geliştiriciler için yayınlanan beta versiyonda ekran parlaklığını ayarlama seçeneği ilk bakışta ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Pil ömrünü çok fazla etkileyen ekran parlaklığı bazı kullanıcılar için hayati önem taşıyabiliyor. iOS 10’da otomatik parlaklığı açmak veya kapatmak için ayarlar>ekran ve parlaklık yönergeleri üzerinden yapılabiliyor. Ancak iOS 11’de çok daha derinlere saklanmış. Otomatik parlaklığı kapatmak veya açmak için ayarlar>genel>erişebilirlik>ekran kolaylıkları seçeneklerini izlemeniz gerekiyor.


Apple’ın parlaklık ayarlama seçeneği biraz esneklik sağlıyor. Android telefonlarda bulunan adaptive brightness seçeneği size bir parlaklık aralığı seçeneği sunar. Yani sabit bir parlaklık yerine bulunduğunuz ışığa göre seçtiğiniz aralık içinde değişebilen bir parlaklık ayarınız olur.


Otomatik parlaklık ayarı güneş ışığına çıktığınız zaman telefon ekranını görebilmeniz için önemli bir ayrıntı. Ancak ekrana uzun süre bakmanız gereken durumlarda bu özellik gözlerini çok çabuk yorabilir.

#iOS
#Apple
#ekran parlaklığı
7 years ago