|

1-7 Ekim 2018 dijital gündem

Teknolojinin hızla değişen ve gelişen dünyasından haberdar olmanız için bundan böyle her Pazar günü, o haftanın en çok okunan 10 teknoloji haberini “Dijital Gündem” köşesinde sizlere sunacağız. Bu haftanın ilk dijital gündemi oldukça yoğun. İstanbul Acıbadem’de görüntülenen ve UFO olduğu iddia edilen gökyüzündeki hareketli ışıklara açıklama geldi. Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Citroen C5 Aircross ziyaretçilerden tam not aldı. Yerli üretim logosuna sahip ilk akıllı telefon belli oldu. İşte teknoloji dünyasında bu hafta yaşanan bazı başlıklar bunlar. Devamı dijital bültende sizlerle.

Yeni Şafak
13:40 - 7/10/2018 Pazar
Güncelleme: 15:44 - 7/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dijital Gündemi takip ederek haftanın öne çıkan 10 teknoloji gelişmesinden haberdar olun.
Dijital Gündemi takip ederek haftanın öne çıkan 10 teknoloji gelişmesinden haberdar olun.

UFO mu değil mi?

Bu haftanın en çok konuşulan ilk haberi Türkiye’den. İstanbul Acıbadem’de bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla çektiği bu görüntüler UFO söylentiler sebep oldu. Peki, bu görüntüdeki hareket eden bu ışıklar gerçekten UFO mu? Konuyla ilgili açıklama gecikmedi.

NASA'dan soğuk hava uyarısı

Haftanın öne çıkan bir diğer haberi NASA’nın yayınladığı yeni iklim araştırması raporunun sonucu oldu. Rapora göre küresel ısınmanın etkiler her geçen gün artarak devam ediyor. Bu durum ise rekor soğukların yolda olduğunu gösteriyor.

Citroen C5 Aircross iddialı geliyor

Otomobil dünyası bu hafta Paris Otomobil Fuarı’ndan dolayı oldukça hareketli geçiyor. 4 Ekim tarihinde kapıları ziyaretçilerine açan fuarın belki de en ses getiren haberi, Fransız üretici Citroen’den geldi. C5 Aircorss modelini ilk kez Avrupalı otomobil severlerin beğenisine sunan Citroen, aracın kokpit tasarımıyla görenlerden tam not almayı başardı.

Audi bir devri kapatıyor

Otomobil dünyasındaki gelişmelerle devam ediyoruz. Audi, aldığı radikal kararla gündeme geldi. A4 ve A5 modellerinde düz vites seçeneğine son vereceğini duyuran Alman marka, araçları ithal etmenin daha fazla paraya mal olduğunu ve bu yüzden manuel vitesten vazgeçip araçların ön ve arka tamponunda ufak düzenlemeler yapacağını duyurdu.

“Yerli Üretim” logosuna sahip ilk akıllı telefon belli oldu

General Mobile’ın Eylül ayında tanıttığı, gelişmiş çift arka kamera özellikleriyle dikkati çeken akıllı telefonu GM 9 Pro,
“yerli üretim”
logosuna sahip ilk akıllı telefon oldu.

Google'a Çin projesini durdurma çağrısı

Google’ın Çin için geliştirdiği sansürlü arama motoru projesi “Dragonfly” için ABD’den “dur” çağırısı geldi. Arama motorunun Çinli internet kullanıcılarının gizliliğini ortadan kaldıracağını belirten ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Çin’i teknoloji hırsızlığıyla suçladı.

Pokemon Go en iyi oyuncusunu banladı

Çıktığı günden beri dünyanın en çok oynan mobil oyunlarından olan
“Pokemon Go”
en iyi oyuncusunu banlamasıyla gündeme geldi. Hile yaptığı gerekçesiyle 29 yaşındaki Singapurlu oyuncusunun hesabını 30 günlüğüne askıya alan şirket, hileye devam etmesi halinde hesabı tamamen kapatacağını duyurdu.

Ferrari SUV üretecek

Ferrari’nin SUV model üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. 2022 yılında satışa çıkması beklenen araç için sınıfının en hızlı olacağı iddia ediliyor.

Yeni iPhoner'lar sinyal sorunuyla gündeme geldi

Apple’ın büyük umutlarla tanıttığı iPhone XS ve XS Max, yaşadığı batarya probleminden sonra şimdi de sinyal sorunuyla gündeme geldi. Ses kesilmesi, wi-fi bağlantı sorunu ve hücresel sinyallerin düşük olmasından şikayetçi olan kullanıcılar, Apple’dan sorunun ortadan kalkması için bir çözüm yolu bekliyor.

Duvar ustası robot tanıtıldı

Japon Advanced Industrial Science and Technology (AıST) tarafından geliştirilen HRP-5P isimli duvar ustası robot, üzerindeki sensörleri sayesinde ortamı algılayarak aynı bir insan gibi hareket etmesi ve duvarları tek başına taşıyarak monte etmesiyle dikkati çekiyor.
#Teknoloji
#Apple
#Citroen
#Audi
#General Mobile
6 yıl önce