|

Çinliler resmen Mercedes’i kopyasını yaptı

Çinli üreticiler kopya üretim konusunda çığır açmaya devam ediyor. Bu sefer Mercedes’in efsane aracını birebir kopyalayan üretici, ortaya çıkardığı BJ80 6×6 kopya aracı ile görenleri hayrete düşürmeye devam ediyor.

Yeni Şafak
13:57 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 13:58 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Hem iç hem dış tüm çizgileri kopyalamış.
Hem iç hem dış tüm çizgileri kopyalamış.

Otomotiv dünyasının başını çeken dev üreticiler, görenleri hayran bırakan tasarımda ve güçte araçlar üretmeye devam ediyor. Onca emeğin tasarımın ve mühendisliğin verildiği u araçlar bazı üreticiler tarafından genelde bazı kısımları olmakla birlikte taklit ediliyor. Lakin Çinli üreticiler bu durumu bir hayli abartabiliyor.


BAIC adındaki Çinli üretici BJ80 6×6 projesi kopyanın nasıl abartılabileceğini gözler önüne serdi. Mercedes’i G63 AMG 6×6 modelini bire bir kopyalayan üretici, yaptığı kopya ile görenleri hayrete düşünmeyi başardı.


Mercedes’in G63 AMG 6×6 modelinde olduğu gibi 6x6 olan araç dış tasarım ve detayları olarak bire bir aynı. İç tasarım panellerini ve çizgilerini de kopyalamayı unutmamış olan Çinli üretici, sadece motor bölümünde değişikliğe gitmek zorunda kalmış. Araçta Saab tarafından geliştirilen 2,3 litrelik turbo beslemeli dört silindirli motor kullanan BAIC, bu motor ile araca 250 beygir güç ve 350 Nm tork kazandırıyor.


Söz konusu motoru 6 İleri değerli şanzımanla birleştiren üretici 6 tekerleğe farklı güç iletimini sağlayan teknolojiyi de unutmamış.



#Mercedes
#Kopya
#BJ80 6×6
6 yıl önce