|

Chrome'un reklam engelleyicisi nasıl çalışıyor?

Google’ın internet tarayıcısı Chrome bugün itibarıyla reklamları engellemeye başladı. Hızı ve güvenli olmasıyla bilinen ve dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından biri olan Chrome’un yeni özelliği bazı durumlar için geçerli olacak.

Yeni Şafak
16:21 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:28 - 15/02/2018 Perşembe
Diğer
Chrome artık Google tarafından rahatsız edici olarak belirlenen reklamları engelleyecek.
Chrome artık Google tarafından rahatsız edici olarak belirlenen reklamları engelleyecek.

Dev arama motoru Google, internet tarayıcısında dahili bir reklam engelleyicisi olacağını daha öncesinde duyurmuştu. Chrome reklam filtreleme sistemi, kullanıcıları rahatsız eden reklamları engelleyecek ve web sitesi sahiplerinin bu tip reklamlara yer vermekten vazgeçmesini hedefliyor. Chrome'un reklam engelleme hizmeti bugün itibarıyla aktif oldu.

  • Burada bahsedilen rahatsız edicilik, sitenin neresine tıklarsanız karşınıza çıkan, sizi bir siteden başka bir siteye sürükleyen ve durduk yere çıkan pop-up pencereler içeren reklamlar. Geçtiğimiz dönemlerde Opera için tarayıcıya entegre edilmiş bir reklam engelleyici yayınlanmıştı.

  • Google, tarayıcınızda görebileceğiniz bütün reklamları engellemeye çalışmıyor. İlk etapta sesli ve videolu bir biçimde çalışan ve geri sayım gerektiren reklamlar ve devasa fotoğraflarla siteyi düzgün bir biçimde kullanmanızı ekleyen reklamlar filtrelenecek. Bu özellik için Better Ads'ın filtrelerini kullanacak olan Google Chrome bu sayede hem zararlı reklamları engellemeyi, hem de reklamlarla para kazanan ama bunu çirkin ve tarayıcı deneyimini azaltmayan sitelere zarar vermemeyi hedefliyor.

Bu entegre reklam engelleyicinin sıkça kullanılan uBlock Origin veya AdBlock Plus gibi bir çalışma sistemi bulunmayacak. Google ve YouTube reklamlarının da etkilenmemesinin de etkisi var.

#Google chrome
#Adblock
#reklam engelleme
6 yıl önce