|

Cep telefonunuz kripto para madenciliği yapabilecek

Kripto paralarla ilgili olarak her gün yeni bir teknoloji ortaya çıkıyor. Electroneum ismi verilen kripto para, dünya çapında milyarlara ulaşan akıllı telefon kullanıcılarını hedefliyor. Bu yeni platform, kripto para madenciliği için mobil cihazları kullanarak herkese belli bir gelir elde etme imkanı sağlayacak.

Yeni Şafak
13:40 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 13:43 - 6/03/2018 Salı
Diğer
Electroneum bir uygulama sayesinde cep telefonunuzu kripto madenciliği için kullanıyor.
Electroneum bir uygulama sayesinde cep telefonunuzu kripto madenciliği için kullanıyor.

Electroneum projesi, kripto para madenciliğini küresel ve kitlesel bir şekilde yapmayı planlıyor. Bunu yapabilmek için de mobil cihazları kullanacak. Bu proje ile akıllı telefonu olan herkes, mobil madencilik yaparak ayda birkaç dolar değerinde kripto para kazanabilecek. Bilindiği üzere madencilik işlemi oldukça fazla elektrik tüketimine sebep oluyor. Ancak Electroneum’un mobil madencilik sistemi çok az veri ve elektrik tüketimi bunların yanında az bir teknik bilgiyle yapılabiliyor. Bu nedenle gayet makul görünüyor.

  • Electroneum, operatör şirketleriyle anlaşmalar yaparak kullanıcıların kazandığı kripto paraların bazı giderlerde kullanılmasını sağladı. Örneğin kazanılan paralar faturaları ya da bazı vergileri ödeyecek. Bu ortaklıklar ile Electroneum 130 milyon müşteriye erişim sağladı.


  • Kazanç birkaç dolar olduğu için az görünebilir ancak dünya genelinde milyonlarca insanın 2 dolar gibi rakamlar kazandığı düşünüldüğünde gayet iyi bir rakam olarak görünüyor. Dünya nüfusunun yüzde 71’i aylık 10 dolardan daha az bir parayla yaşamını sürdürüyor.

Gelişmekte olan ülkelerde akıllı telefon kullanım oranlarının her yıl artması da bu pazara olan ilgiyi tetikleyebilir. 2013’ten 2015’e kadar akıllı telefon kullanım oranı %21’den %37’ye yükseldi. En düşük GSMH’ye sahip ülkelerde 2017 ölçümlerine göre akıllı telefon kullanım oranı %25-30 arasında yer alıyor. Çoğu insan artık internete bağlanmak ve işlem yapmak için akıllı telefonları ana kaynak olarak görüyor.

#Kripto para
#Madencilik
#Electroneum
6 yıl önce