|

Canan Karatay ve Elon Musk’ın ortak hayalleri gerçekleşiyor

Antarktika'da diğer gezegenlerde taze yiyecek yetiştirilebilmesine olanak tanımak için tasarlanan projenin ilk mahsulleri alınmayı başlandı. Elon Musk, Canan Karatay ve NASA'nın hayallerini aynı anda gerçekleştiren projede çeşitli sebzeler elde edildi.

Yeni Şafak
10:02 - 7/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:14 - 7/04/2018 Cumartesi
Diğer
Ortak hayalleri bu proje ile gerçeğe dönüşüyor.
Ortak hayalleri bu proje ile gerçeğe dönüşüyor.

Almanya'ya ait olan Neumayer İstasyonu'nda yüksek sıcaklığa sahip bir sera içerisinde 3,5 kilo yeşillik, 18 salatalık ve 80 turp yetiştirmeyi başaran Alman bilim insanları, sera dışındaki sıcaklığınsa -20'lere kadar düştüğünü söylüyor.

Hedef haftalık 4-5 kilo hasat

Projeyi koordine eden Alman Havacılık Merkezi, haftalık olarak 4-5 kilo sebze ve meyve hasadı almayı planladıklarını belirtti.


Milliyet’in haberine göre NASA, daha önce Uluslararası Uzay İstasyonu'nda başarılı bir şekilde sebze yetiştirmişti. Eğer Almanların geliştirdiği bu teknolojide sorunsuz ilerleme kaydedilirse bir gün Mars'ta ve Ay'da da toprak, güneş ya da ilaçlamaya gerek duymadan çeşitli meyve ve sebze türleri üretilebilecek.


Hayaller gerçek oluyor

Yani Elon Musk'ın hayali gerçek olur da insanlık, yaşanmaz hale getirdiği Dünya gezegenini terk etmek zorunda kalırsa ve Mars'a yerleşirse yine sebze yiyebileceğiz. Hayali gerçek olan isimlerden biri de Canan Karatay olacaktır.

Böylece bu teknolojiyi insanlığa duyururken çekilecek tanıtım filminde kimlerin oynaması gerektiği de açık. Elon Musk'ı dünya tanıyor fakat Canan Hoca'nın ününü henüz dünya duymadı.


İnsanlığın hem Antarktika'da sebze yetiştirme teknolojisini hem de Canan Karatay'ı tanıma vakti geldi!

#Sebze
#Elon Musk
#Canan Karatay
6 yıl önce