|

BMW'nin yeni canavarı 2019 X7 tanıtıldı

2019 BMW X7, dev boyutları ve böbrek şeklindeki dev ön ızgarasıyla tanıtıldı. Teknoloji ve performansı bir araya getiren devasa SUV, agresif hatlarıyla dikkatleri üzerine çekecek.

Yeni Şafak
16:17 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:56 - 17/10/2018 Çarşamba
2019 BMW X7'nin en dikkat çeken özelliği ön ızgarasının tasarımı oldu.
2019 BMW X7'nin en dikkat çeken özelliği ön ızgarasının tasarımı oldu.

Otomotiv sektöründe yeni model araçlar her yılın sonuna doğru tanıtılıyor. Özellikle tasarımında köklü değişiklikler yapılan ya da tamamen yenilenen modeller büyük ilgi görüyor. Alman otomotiv devi BMW’de X7 modelinde yaptığı değişiklikleri tanıttı.

Agresif ön ızgara

BMW’nin yeni SUV’u oldukça heybetli bir görüntüye sahip, hatta X5’ten bile 23 cm daha uzun. Aracın ön ızgarasının tasarımı normalden çok daha büyük bir hale getirilmiş ve bu araca başka bir hava katmış. Farların da küçük olmasıyla araca agresif bir duruş getirmiş. BMW, muhtemelen yüksek performans sağlaması için böylesine büyük ızgaraları tercih etmiş.

İki motor seçeneğiyle satışa çıkacak

X7 iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Bunlardan ilki turbo beslemeli xDrive40i, 6 silindire sahip 3.0 benzinli motordan 340 bg güç ve 447 Nm tork üretecek. 0-100 km/s hızlanması da 5.8 saniyede gerçekleşecek. İkinci motor seçeneğiyse xDrive50i olarak isimlendirilmiş. Çift turbolu 4.4 litrelik V8’den 462 bg güç ve 650Nm tork üretiyor. Bu modelin 0-100 km/s hızlanması da 5.2 saniye olarak belirtiliyor.

Standart olarak xDrive dört çeker sistemiyle gelen X7'de yalnızca 8 ileri otomatik şanzıman sunulacak. 50i'de Dynamic Handling Package ve Off-Road Package opsiyonel olarak gelirken kilitli arka diferansiyel bu modelde standart. Önde ve arkada adaptif amortisörlere sahip havalı süspansiyon da standart donanım listesinde yer alıyor.

Standart olarak üç sıralı koltuk

Aracın içi boyutuna kıyasla oldukça pratik bir şekilde tasarlanmış. X7’de standart olarak üç sıra koltuk bulunuyor. İkinci sıra koltuk için yapacağınız seçime göre araç 6 veya 7 kişilik olabiliyor. Aracın iç tasarımı farklı modellerinin gelecek yıl içinde piyasaya sunulacağı belirtiliyor.

X7’nin standart modelinde bagaj hacmi 1375lt ancak arka sıradaki koltuklar katlanırsa bu hacim 2569lt’ye çıkabiliyor. Aracın iç tasarımında mavi ve gri renkler kullanılmış. Aracın üç sırasının da kendisine ait sunroofu bulunuyor. Sunrooflar aldığınız pakete göre farklı LED aydınlatmalarla gelebiliyor hatta yıldızlı gökyüzü gibi de görünebiliyor. Bunun dışında aracın iç bölmesinde dört bölgeli iklim kontrol teknolojisi kullanılmış.


Zengin opsiyon seçenekleri

xDrive40i modelinde Kör Nokta Tespit Sistemi, Şeritten Çıkma İkazı, Arka Çarpışma Uyarısı, Ön Çarpışma Uyarısı, Yaya Algılama Özellikli Şehir İçi Fren Desteği, Çapraz Arka Trafik Uyarısı ve Trafik Levhası Algılama sistemleri standart olarak geliyor. xDrive50i'de bunlara ek olarak Park Asistanı Plus, Aktif Şerit Takip Asistanı ve İleri Trafik Sıkışıklığı Asistanı da mevcut.

2019 BMW X7’nin satışı Mart 2019’da başlayacak. Araç ABD’de 74 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

#BMW
#X7
#SUV
#otomobil
#jip
6 yıl önce