|

Bir Tweet ile 6 milyar dolar zarara uğradı

ABD Başkanı Donald Trump’ın attığı bir Tweet, popüler online alışveriş sitesi Amazon’un bir anda piyasada 6 milyar dolar civarında zara etmesine neden oldu. Amazon’un CEO’su Jeff Bezos’un Washington Post’u satın alması ile ortaya çıkan gerginlik, piyasaya olan etkileri ile beraber uzun bir süre devam edecekmiş gibi görünüyor.

Yeni Şafak
11:25 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:35 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump’ın attığı bir Tweet, Amazon'un piyasada anlık 6 milyar dolar zarara uğramasına neden oldu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın attığı bir Tweet, Amazon'un piyasada anlık 6 milyar dolar zarara uğramasına neden oldu.

Dünyanın en popüler online alışveriş sitesi Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, geçtiğimiz günlerde Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zengin adamı unvanını elinde bulundura Bill Gates’in 8 saatliğine de olsa elinden unvanını almıştı.

Ünlü CEO şimdide ABD Başkanı Donald Trump ile aralarında geçen çekişmenin etkileri ile gündeme gelmeye başladı. Bildiğiniz gibi Trump’ın seçim kampanyası sırasında saldırgan haberler yapan Washington Post’u Amazonun CEO’su Jeff Bezos satın aldı. Duruma öfkelenen ABD Başkanı Donald Trump o günden sonra ünlü CEO’nun üzerine gitmeye başladı.

Bezos’un Washington Post’u satın almasını vergi oranlarını düşürmeye yönelik bir hamle olarak gören Trump, konuya ilişkin Twitter hesabından Tweet atarak Amazon’u internet vergisi ile tehdit etmişti.


ABD Başkanı Donald Trump’ın Amazona yönelik son attığı Tweet ise önceki atılan Tweetler kadar masum olmadı. Trump’ın Amazon’un vergisini ödeyen esnafa büyük zararlar verdiği ve bunun da iş kayıplarına neden olduğu yönünde attığı Tweet, piyasa sermayesinde Amazon’un 6 milyar dolar civarında anlık olarak zarara uğramasına neden oldu.



460 milyar doların üzerinde değere sahip bir firmaya bu denli bir dalgalanmanın büyük sarsıntılara sebep olmayacağı belirtilse de ABD başkanı ile Amazon arasındaki çekişme son bulmayacakmış gibi görünüyor.

#Amazon
#Jeff Bezos
#Donald Trump
7 yıl önce