|

Bir otomobil kadar yer kaplayan üç katlı ev

Şehirler büyüdükçe evlerin boyutları küçülmeye başladı. Günümüzde yaygın hale gelen fonksiyonel evlere dair bir çözüm tasarım firması Casagrande Laboratory tarafından üretildi. Bir otomobilin park alanı kadar yer kaplayan ev tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Yeni Şafak
14:29 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 14:32 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
3 katlı yapı bir otomobil park alanı kadar yer kaplıyor.
3 katlı yapı bir otomobil park alanı kadar yer kaplıyor.

Helsinki merkezli bir tasarım firması olan Casagrande Laboratory, kalabalık şehirlerdeki yer sorununa ilginç bir çözüm üretti. Bir otomobilin park edebileceği kadar alana kurulan 3 katlı evde bir insanın yaşamını sürdürebilmesi için bütün her şey var.

Tikku ismi verilen ev 3 katlı ve bir insanın tüm gereksinimleri düşünülerek dizayn edilmiş. En üst katındaki cam teras ise muhteşem bir yaşam alanı sunuyor. Güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretebilen kompakt yaşam alanı, betondan beş kat daha hafif bir malzeme olan çapraz lamine panel üzerine kuruluyor.

Video da görüldüğü üzere minicik fakat fonksiyonel olan Tikku’nun maliyeti 40 bin dolar olarak belirtiliyor. Dar alandan yüksek bir yaşam alanı çıkartmayı başaran şirket bu projeyi gerçek park alanlarına uygulamayı planlıyor.

#Tikku
#ev
#mimari
#ilginç
6 yıl önce