|

Bill Gates'ten kripto paralar hakkında açıklama

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ilk kez kripto paralar hakkında konuştu. Reddit kullanıcılarının sorularını yanıtlayan milyarder kripto paraların en büyük özelliğinin gizlilik olduğunu ve bunun kötüye kullanılabileceğini söyledi.

Yeni Şafak
16:24 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:27 - 28/02/2018 Çarşamba
Diğer
Bill Gates
Bill Gates

Kripto paraların sağladığı gizlilik ve anonimlik kripto paraların kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve terör destekçiliği gibi suçlar için elverişli hale gelmesini sağlıyor. Bill Gates devletlerin kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve terör destekçiliği gibi suçları saptamasının toplum için faydalı olduğuna dikkat çekerek kripto paralar hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Bill Gates, kripto paraların doğrudan ölümlere sebep olduğunu söylerek internette bu paralar karşılığında uyuşturucu ticareti yapıldığını belirtti, “İnsanlar kripto paraları kullanarak uyuşturucular satın alıyor. Bu açıdan bakıldığında, kripto paralar doğrudan ölümlere sebep olan nadir teknolojilerden birisi.”

Gates ayrıca kripto para arzlarının ve piyasalarının spekülatif yapılarının yatırımcılar için bir hayli riskli olduğuna dikkat çekti.

#Bill Gates
#Kripto Para
#Açıklama
6 yıl önce