|

Bilgisayarları kripto para madenine çeviren YouTube virüsü

Dijital güvenlik şirketi Trend Micro, bilgisayar korsanlarının YouTube reklamlarıyla kullanıcıların bilgisayarlarını kripto para madenciliği için kullandıklarını açıkladı. Güvenlik uzmanları söz konusu saldırılardan korunmak isteyenlere öneride bulundu.

Yeni Şafak
14:30 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:49 - 29/01/2018 Pazartesi
Diğer
Bilgisayar korsanlarının bir kod eklediği reklamlar ile youtube kullanıcılarının bilgisayarlarını kripto para madenciliğinde kullandığı ortaya çıktı.
Bilgisayar korsanlarının bir kod eklediği reklamlar ile youtube kullanıcılarının bilgisayarlarını kripto para madenciliğinde kullandığı ortaya çıktı.

Siber korsanlar tarafından YouTube kullanıcılarının bilgisayarları Bitcoin başta olmak üzere kripto para madenciliğinde kullandıkları ortaya çıktı.

Dijital güvenlik şirketi Trend Micro, siber korsanların Coinhive isimli JavaScript kodunu yerleştirdikleri YouTube reklamlarıyla kullanıcıların bilgisayarlarını kripto para madenciliği için kullandıklarını açıkladı. Hürriyet'in haberine göre işlemcilerin çalışma döngüsünü manipüle eden bu yöntemin son günlerde artış gösterdiğine dikkat çekildi.

Reklamlara gizleniyor

Buna göre Google reklamlarına sızdırılan kod, YouTube'un yanı sıra Google reklamlarının gösterildiği tüm sitelerde kullanıcıların bilgisayarlarını ele geçirmek için kullanılıyor.

Trend Micro araştırmacıları, 24 Ocak tarihinde Coinhive madencilerinin sayısında yüzde 285 artış gözlemlediklerini ve madencilik yapan bilgisayarların büyük bir bölümünün kullanıcıların Google reklamları aracılığıyla yönlendirildiği zararlı sitelere bağlı olduklarını açıkladı.

Coinhive nedir?

Coinhive, gizlilik özellikleriyle dikkat çeken ve bu nedenle siber suçlular tarafından sıkça tercih edilen Monero isimli kripto paranın madenciliğinde kullanılan bir JavaScript kodu.

Trend Micro, JavaScript kodunun işlemci günün yüzde 80'ini kripto para madenciliği için kullandığına dikkat çekti. Google ise söz konusu reklamlara karşı harekete geçtiğini duyurdu.

Güvenlik uzmanları söz konusu saldırılardan korunmak isteyenlere web tarayıcılarında JavaScript'i devre dışı bırakmalarını önerdi.

#Kripto para
#Maden
#Bitcoin
6 yıl önce