|

Audi ve Huawei akıllı otomobiller için anlaştı

Audi ve Huawei, otomobillerde kesintisiz internet bağlantısı sağlamak için anlaşma imzaladı. İki firma arasında otonom sürüş, online hizmetler ve bağlantılı araçlar için teknoloji paylaşımı yapılacak.

Yeni Şafak
10:58 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:52 - 11/07/2018 Çarşamba
Diğer
Audi A8
Audi A8

Alman otomotiv üreticisi Audi, otomobillerinin kesintisiz internet hizmeti alabilmesi için Huawei ile anlaştı. İki firma arasında otonom sürüş, online hizmetler ve akıllı bağlantılı araçlar gibi konular üzerinde işbirliği yapılacak.

Projenin detayları netleşmedi ancak geçtiğimiz yıl iki firma hızlı hareket eden araçlar için optimize edilmiş bir 4G versiyonu olan LTE-V’yi test etmişti.


2015 yılında Audi Q7 SUV modeli için TDD-LTE ve FDD-LTE ile 2G, 3G ve 4G bağlantı desteği sağlanmış ve yüksek hızda veri transferi yapılmış. Bu yeni proje ile bir önceki ortaklığa ve başarıya da dikkat çekilmişti.

Yapılan anlaşmanın ardından ilk resmi adımlar Eylül ayında başlayacak. Arabaların sürekli internet bağlantısına sahip olduğu bir gelecek için çalışan ikili, tüketicilerine en iyi yol deneyimini sunmayı hedefliyor. Aslına bakarsak birçok otomobil zaten opsiyonel hatta standart hücresel veriye sahip. Ancak bu proje kapsamında Audi araçları, daha gelişmiş bir teknoloji kullanacak.

#Audi
#Huawei
#Otomobil
6 yıl önce