|

Audi Q8 resmen tanıtıldı

Audi, SUV kategorisinde Q7 ile yakaladığı başarıyı Q8 ile devam ettirmek istiyor. Alman otomotiv üreticisi Çin'de düzenlediği etkinlikle yeni lüks SUV modeli Q8'i resmen tanıttı.

Yeni Şafak
15:52 - 7/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:00 - 7/06/2018 Perşembe
Diğer
Audi Q8
Audi Q8

Audi, Q7 ile yakaladığı başarıyı Q8 ile de devam ettirmeye kararlı gibi duruyor. Çin'de düzenlediği etkinlik kapsamında Audi Q8'in tanıtımı resmi olarak gerçekleştirildi.

Q8 yeni teknolojilerle geliyor

Q7'den farklı bir tasarıma sahip olan Q8’in dikkat çeken tarafı, heybetli ve güçlü tasarımı olarak öne çıkıyor. Sırf bu özelliğini ön plana çıkarmak için ön tamponda oldukça ilginç kararlar alınmış. Geniş tasarlanan ızgaralar, farlarla bütünleşik bir tasarıma sahip olunca araç, hiç olmadığı kadar havalı bir görüntü ortaya çıkarmış.


Daha büyük ve göz alıcı

4.99 metre uzunluğunda, 2 metre yüksekliğinde ve 1.71 metrelik aks aralığı ile toplamda 3 metre olarak tasarlanan aracın Q7'ye göre daha kısa ve alçak bir tasarımı olsa da hem daha geniş tasarlanması hem de ön tamponda alınan kararlar aracı çok daha büyük ve göz alıcı gösteriyor.

Audi'nin artık araçlarında standart hale getirmeye çalıştığı infotaintment sistemini Q8'de yine görüyoruz. Oldukça sportif bir direksiyon simidi kullanılan araçta, kilometre sayacının ve göstergelerin olduğu yerde 10.1 inçlik bir ekran konumlandırılmış.


Piyasaya çıkacak bütün motor seçeneklerinde elektrik motoru da bulunacak olan Audi Q8'in şimdilik fiyatı belli değil. Bakalım Q8, güçlü duruşu ve tasarımı ile kullanıcılara rahat bir sürüş deneyimi yaşatabilecek mi göreceğiz.






#Audi
#Q8
#SUV
#otomobil
6 yıl önce