|

Asgardia vatandaşlığının fiyatı belli oldu

İlk uzay ülkesi Asgardia resmi web sitesi üzerinden Vatandaşlık Kanunu’nda önemli bir değişiklik yaptığını duyurdu. İlk etapta ücretsiz olan Asgardia vatandaşlığı yeni kanunla beraber yıllık abonelik sistemine geçti. Türkiye'de 43 bin kişi Asgardia vatandaşlığı almıştı.

Yeni Şafak
14:36 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:25 - 14/11/2018 Çarşamba
Asgardia'nın logosu
Asgardia'nın logosu

İnternet üzerinde kurulan ve ilk uzay ülkesi olarak bilinen Asgardia’nın Vatandaşlık Kanunu değişti. Bu değişiklik sonucunda Asgardia vatandaşları artık haklarını devam ettirebilmek için yıllık ücret ödemek zorunda kalacak.

Asgardia Başkanı Igor Ahurbeyli’nin onayladığı kanuna göre Asgardia vatandaşları yıllık 100 Euro vatandaşlık ücreti ödeyecek. Bu tarife 2019 sonuna kadar geçerli olacak ancak Asgardia Parlamentosu tarafından gerekli görülürse artırılabilecek.


100 bin kişi ücretten muaf tutuldu

Asgardia vatandaşlığına yeni başvuracak olan kişiler, başvuruyu takip eden 30 gün içerisinde vatandaşlık ücretini ödemek zorunda. Ayrıca Dr Igor Ashurbeyli, 1 Kasım 2019’a kadar vatandaşlık ücreti ödemeyecek olan ilk 100 bin Asgardia vatandaşını da belirledi.


12 Ekim 2016 ile 1 Ekim 2018 tarihleri arasında Asgardia’nın geliştirilmesi için bağışta bulunan vatandaşlar, 2019 yılına kadar vatandaşlık ücretini ödemekten muaf tutulacaklar. Vatandaşlık ücretini ödemeyi reddedenlerin vatandaşlıkları ve vatandaşlık hakları askıya alınacak.

Asgardia'nın vatandaşlık kanununa bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

#Asgardia
#Uzay
#teknoloji
#vatandaşlık
#kanun
5 yıl önce