|

Arkadaşı için 'kapı açan' robot geliştirildi

Geçtiğimiz yıl 100 milyon dolar karşılığında Softbank tarafından satın alınan Boston Dynamics, arkadaşı için kapı açan ve kapıyı açık tutan robot geliştirdi. SpotMini isimli bu robot, kısa süre içinde sosyal medyada fenomen olmayı da başardı.

Yeni Şafak
10:22 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 10:23 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Boston Dynamics'ın geliştirdiği robotlar, artık çok daha sade ve işlevsel bir görünüme sahip.
Boston Dynamics'ın geliştirdiği robotlar, artık çok daha sade ve işlevsel bir görünüme sahip.

Dinamik robot ve yazılım tasarımı yapan Boston Dynamics, insanları bir kez daha şaşırtmayı başardı. 2013 yılında Google tarafından satın alınan ve geçtiğimiz yıl Softbank’e satılan şirket, sahip olduğu robotları geliştirdi ve aralarında yardımlaşmalarını sağlayacak yazılım geliştirdi. Şirketin geliştirdiği robotlar artık, diğer robot arkadaşları için gerekirse kapıyı açıp onu açık bir şekilde tutabiliyor.


Boston Dynamics’in geliştirdiği Atlas isimli robotun da kapıyı açabildiğine şahit olmuştuk. Fakat o işlem oldukça basitti. Yeni nesil robot SpotMini’nin yaptığı işlem ise çok daha zor. Zira bu robot, normal boyutlardaki kapı kolunu itinayla kavrıyor ve dikkatli bir şekilde açarak arkadaşına yol veriyor. O geçtikten sonra da kendisi geçiyor ve bu esnaya kadar kapıyı açık tutmayı başarıyor.

Görüntüler sosyal medyada “robotların ilerleyen yıllarda yapay zekayla birlikte organize olup harekete geçebileceği, yardımlaşabileceği ve bir yerden kaçabileceği” yorumlarını da beraberinde getirdi.

#Boston Dynamics
#Robot
#Yapay zeka
6 yıl önce