|

Apple watch 4 tanıtıldı

Apple, yeni kampüsünde bulunan Steve Jobs Theatre salonunda gerçekleştirdiği Gather Round etkinliğinde Applle watch 4’ün tanıtımını gerçekleştirdi. Tasarım anlamında baştan aşağı yenilenen Applle watch 4 bir önceki seriye göre daha güçlü geliyor.

Yeni Şafak
09:02 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Applle watch 4
Applle watch 4

Apple, yeni kampüsünde bulunan Steve Jobs Theatre salonunda gerçekleştirdiği Gather Round etkinliğinde Applle watch 4’ün tanıtımını gerçekleştirdi. Seri 4 olarak tanıtılan akıllı saat tamamen yenilenmiş bir şekilde meraklıların beğenisine sunuldu.


DAHA BÜYÜK EKRANA SAHİP!

Donanım ve tasarım anlamında baştan yenilenen Applle watch 4, bir önceki seriye nazaran yüzde 30 daha büyük bir kasaya sahip. . Tamamen yenilenen ara yüz ve yazılımla birlikte Applle watch 4’in büyük ekranında aynı anda daha fazla bilgiye ulaşmak mümkün olacak. Ayrıca eklenen always on özelliği sayesinde de saatin ekranını Applle watch 4 kullanıcıları sürekli aktif hale getirmek zorunda kalmayacak.

4. seri Applle watch’un ekranı kavisli bir yapıya sahip bu cihazın önceki modellere göre daha şık bir görüntüye kavuşmasına neden olmuş.


Applle watch 4'un, 40 mm ve 44 mm çerçeveye sahip iki serile halinde meraklıların beğenisine sunulduğu da belirtelim.


APPLLE WATCH 4 SAĞLIK ÖRGÜTÜ TARAFINDAN ONAYLI!

Yeni nesil ivmeölçer ve jiroskop sayesinde Applle watch 4 günlük aktivitelerini bir önceki Applle watch’a kıyasla 8 kat daha takip edebilecek. En küçük hareketinizi dahi algılayacak kapasiteye sahip 4. seri Applle watch’lar sendelemeleri, ileri geri kayma hareketlerini dahi algılayabilecek. Hatta geliştirilen yeni sensörler kullanıcının sıradan hareketlerini ve istem dışı hareketlerini algılayabilecek.

Buna ek olarak Applle watch 4 kalori tüketimi, gelişmiş sağlık takibi, gelişmiş nabız ölçer gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Ayrıca Applle watch 4’e eklenen elektrot akıllı saati tam bir gelişmiş sağlık takip cihazına dönüştürüyor. Söz konu elektrotlar anlık olarak kalp atışı takibi gerçekleştiriyor. Düşük nabzı ve yüksek nabzı takip ederek önerilerde bulunuyor ve tehlikeli bir durum algıladığında belirlediğiniz bir yakınınıza bildirim yolu ile durumunuzu haberdar ediyor.

Söz konusu sensörler ve elektrotların yeteneği bununla da bitmiyor. 4. seri Applle watch düştüğünüzde ve 1 dakika içerisinde kalkmazsanız belirlediğiniz bir yakınınıza haber veriyor. Ayrıca anlık kalp atışı takibi sayesinde akıllı saat resmen EKG’nizi kayıt altına alıyor. ve tüm kalp atışınızı uygulama üzerine kaydediyor. Bununla birlikte bu kayıtları PDF’e çevirmenize imkan sağlayan uygulama, söz konusu verileri doktorunuz ile kolayca paylaşabilmenize olanak sağlıyor.

EKG özelliğini aktif etmek için ise kurma düğmesi olarak adlandırılan bölüme 30 saniye basılı tutmanız gerekiyor.


DAHA GÜÇLÜ SİNYAL ALABİLECEK!

Applle watch 4’ün alt kısmında kullanılan malzeme tanıtımda dikkatleri üzerine çeken bir başka detay olarak karşımıza çıkıyor. Daha güçlü sinyal için Applle watch 4’ün altında safir ve seramik bir malzeme kullanan Apple, daha güçlü bir cihazla hayranlarının karşısına çıkıyor.


DAHA GÜÇLÜ BİR İŞLEMCİYE SAHİP!

Applle watch 4 bir önceki seriye nazaran iki kat daha güçlü bir işlemci ile meraklılarının beğenisine sunuldu. 64 bitlik çift çekirdekli S4 adında yeni bir işlemci ile gelen 4. seri Applle watch, bir önceki seriye göre çok göre daha güçlü geliyor.

DAHA GÜÇLÜ HOPARLÖRE SAHİP!

Applle watch 4 çok daha güçlü bir hoparlör ile geliyor. Yüzde 50 daha yüksek ses çıkarabilme yeteneğine sahip hoparlörler saat üzerinde yapılan görüşmeleri daha berrak hale getirecek. Ayrıca Apple yeni saatinde hoparlör ile mikrofonunu zıt bir şekilde konumlandırdı. Bu hamlesi ile sesli görüşme sırasında oluşan yankının önüne geçmeyi planlıyor.


BATARYADA YİNE HÜSRANA UĞRATTı!

Apple yüzde 30 daha büyük kasaya sahip bir akıllı telefon tanıtmasına rağmen batarya süresi konusunda kullanıcılarını memnun etmedi. Bir günlük kullanım ömrü sunan Applle watch 4, açıklanan verilere göre 18 saat aralıksız kullanım imkanı sunuyor.


ÜÇ FARKLI RENK SEÇENEĞİ İLE GELİYOR!

Yeni tanıtılan Applle watch 4, 3 farklı renk seçeneğine sahip olacağı açıklan. Space gray, gümüş ve altın renk seçenekleri görücüye çıkacak olan watch 4 yıl sonu satışa sunulması bekleniyor.


Applle watch 4'un GPS'li modeli 399 dolardan, mobil bağlantılı modeli ise 499 dolardan satışa sunulacak.

#Applle
#watch 4
6 yıl önce