|

Apple'dan tüm cihazlar için 'Telugu' güncellemesi

Apple, uygulamaların çökmesine sebep olan karakter hatasını düzeltmek için tüm cihazlarına güncellemeler yayınladı. Hindistan’da konuşulan yerel bir dildeki karakter bir çok farklı uygulamanın ve cihazların çökmesine neden oluyordu.

Yeni Şafak
10:40 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 11:12 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Apple tüm cihazları için yeni güncelleme yayınladı.
Apple tüm cihazları için yeni güncelleme yayınladı.

Apple, özellikle iPhone’lardaki bir hatayla geniş çaplı olarak uğraşıyor. Cihazların hata vererek kapanmasına neden olan bir açık keşfedildi. Hindistan’da konuşulan Telugu diline ait spesifik bir karakter eğer SMS yoluyla iOS 11 yüklü bir iPhone’a gönderilirse mesajlar uygulamasına girilemiyor. hatta birkaç deneme sonrasında cihaz kendisini yeniden başlatıyordu. Bu karakter eğer sosyal medyada karşınıza çıkarsa uygulama yine kapanıyor ve cihaz çöküyordu.

iPhone, Mac ve iPad uygulamalarında çökmeye neden olan bu hata için Apple güncelleme paketleri hazırladı. iOS, watchOS, tvOS ve macOS işletim sistemleri için bugün itibariyle güncellemeler indirilmeye hazır.

  • Bu yeni güncellemeyle iPhone ve iPad’ler iOS 11.2.6, Apple Watch’lar watchOS 4.2.3, Apple TV’ler tvOS 11.2.6 ve Mac’ler macOS 10.13.3 sürümlerine yükselecek. Apple’ın yazılım takviminde böyle bir güncelleme paketi bulunmuyordu. Fakat Telugu hatası Apple’ı bir ek güncelleme yayınlamaya mecbur bıraktı.

iOS güncellemesinde aşağıdaki yenilikler yer alıyor:

  • Belirli karakter dizilerinin kullanılması sonucu uygulamaların çökmesi sorunu düzeltildi.
  • Bazı üçüncü taraf uygulamaların harici aksesuarlara bağlanamaması sorunu düzeltildi.
  • MacOS güncellemesinde de benzer şekilde Telugu hatası giderildi.
#Apple
#iOS
#macOS
#Telugu
6 yıl önce