|

Apple'dan kablosuz şarj hamlesi

Apple, rakiplerinin yıllar önce getirdiği kablosuz şarj teknolojisine yeni cihazlarıyla beraber geçmeye karar verdi. Bu konuyla ilgili olarak arayı kapatmak isteyen teknoloji devi yeni patentler aldı.

Yeni Şafak
14:06 - 9/01/2018 Salı
Güncelleme: 14:12 - 9/01/2018 Salı
Diğer
Apple'ın Eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte Airpower ürünü tanıtılıyor.
Apple'ın Eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte Airpower ürünü tanıtılıyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne, Apple tarafından iki patent için başvuru yapıldığı açıklandı. Patently Apple’ın yaptığı açıklamada bu başvuruların farklı şarj yöntemleriyle ilgili olduğu söyleniyor. Bu şarj yöntemlerinden ilki, cihazlar arasında şarj önceliği ataması yapabiliyorken diğeri ise farklı ev eşyalarının içerisine saklanabilecek kablosuz şarj teknolojisiyle alakalı olarak belirtiliyor.

  • Apple’ın son çıkardığı modeller olan iPhone 8/8 Plus ve iPhone X modelleri kablosuz şarj teknolojisini destekliyor. Şirket bu cihazlarla beraber kendi kablosuz şarj teknolojisi ve pedi Airpower’ı tanıtmıştı.

Uzun zamandır kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışan şirket yeni cihazlarına Qi teknolojisini getirdi ve PowerPorxi şirketini satın aldı. Apple ile çalıştığı düşünülen Energous isimli şirket yakın zamanda 1 metrelik mesafeden kablosuz şarj edebilen bir teknoloji geliştirdiğini açıklamıştı. Ancak Apple’ın bu teknolojiyi ne zaman kullanacağı bilinmiyor.

#Apple
#iPhone
#Kablosuz şarj
6 yıl önce