|

Apple'dan iPhone üretiminde ilginç karar

Apple, bu yıl tanıttığı iPhone modellerinden istediği satış rakamlarını elde edemediği için sürekli olarak gündeme geliyor. iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinin istenildiği gibi satmaması sonrası şaşırtıcı bir gelişme yaşandı.

Yeni Şafak
17:27 - 28/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:36 - 28/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Apple CEO'su Tim Cook yeni iPhone XR'ı tanıtmıştı.
Apple CEO'su Tim Cook yeni iPhone XR'ı tanıtmıştı.

Apple geçtiğimiz aylarda 1 trilyon dolara ulaşan ilk teknoloji firması olarak rekor kırmıştı. Ancak Eylül’de tanıtımı yapılan iPhone XS ailesi ve iPhone XR modellerinin istenen satış rakamlarını yakalayamaması sonrasında şirketin değeri düşüşe geçmeye başladı. Apple hatta geçtiğimiz günlerde iPhone XR modelinin üretimini azaltacağını da açıkladı.

iPhone X satışları iPhone XR'ı etkiledi
Teknoloji devinin iPhone’un 10. Yılına özel olarak ürettiği iPhone X modeli internet sitesinde satıştan kaldırılmıştı. Bu yılın ortalarında üretimi durdurulan model hala talep görüyor. Diğer modellerin düşük satış rakamları ve iPhone X’a talebin artmasıyla firma ilginç bir karara imza atarak cihazın

Öte yandan Güney Koreli üretici Samsung’da akıllı telefon satışlarında beklenen rakamlara ulaşmakta güçlük çekiyor. Orta ve alt segmentte büyük bir ürün çeşidine sahip olan Güney Koreli dev hala dünyanın en çok cihaz satan markası konumunda. Apple son yıllardaki fiyat politikası nedeniyle cihaz satışında gerilemeye başladı.

#Apple
#iPhone X
#iPhone XR
5 yıl önce