|

Apple'dan engelli bireyler için 13 yeni emoji önerisi

Apple engelli insanlara dikkat çekebilmek için çeşitli engelleri temsil eden 13 tane emojiyi önerdi. Rehber köpek, protez kol, işitme cihazı gibi farklı engeller için olan bu emojilerin hassasiyeti artıracağı düşünülüyor.

Yeni Şafak
13:21 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:24 - 24/03/2018 Cumartesi
Diğer
Apple tarafından öneriye sunulan emojilerin bir kısmı.
Apple tarafından öneriye sunulan emojilerin bir kısmı.

Apple tarafından Unicode Konsorsiyum’una işitme, görme ve yürüme gibi engellere dikkat çekmek amacıyla 13 farklı emoji öneriye sunuldu. Emojiler arasında tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve rehber köpekler gibi çeşitler yer alıyor. Bu öneri kabul edilirse eğer emojilerin sayısının daha da artması ve toplumun engelli insanlara karşı hassasiyetinin artması amaçlanıyor.

Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada, Bu tüm olası engellerin tam bir listesi değil fakat önerimiz kabul edildiği takdirde benzeri bir çok emojiyi sağlayacağız' sözleri yer aldı.

Apple’ın önerdiği 13 emojinin geliştirilmesi için Amerikan Körler Derneği, Serebral Palsy Vakfı ve Ulusal Sağırlar derneği gibi oluşumlardan yardım alınmış.

Unicode, geçtiğimiz yaz farklı renklerden insanları, kırmızı saçlıları ve kadın süper kahramanları içeren 157 adet yeni emoji onaylamıştı. Bu nedenle Apple’ın önerisi büyük ihtimalle kısa bir süre içerisinde kabul görecek diyebiliriz.

#Apple
#Emoji
#Engelli
6 yıl önce