|

Apple’a kısıtlı USB modu özelliği geldi

Apple, iOS 11.4.1 güncellemesi ile iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarına üst düzey güvenlik seçeneği getirdi. Yeni güncelleme ile cihazlarına eklediği kısıtlı USB modu aktif edildiğinde cihaz sadece şarj edilebiliyor.

Yeni Şafak
13:37 - 11/07/2018 الأربعاء
Güncelleme: 13:43 - 11/07/2018 الأربعاء
Diğer
Apple kısıtlı USB modu ile telefonları üst düzey güvenlik altına alacak.
Apple kısıtlı USB modu ile telefonları üst düzey güvenlik altına alacak.

Teknoloji dünyasının en önemli firmalarından olan Apple, özellikle sunduğu cihazların güvenliği ile ön plana çıkan bir şirket. Sahip olduğu ünvanı korumak için güvenlik alanında önemli çalışmalar yapan Apple, 9 Temmuz tarihinde yayınlanan iOS 11.4.1 güncellemesi ile birlikte kısıtlı USB modu özelliğini kullanıma sundu.

Bildiğiniz gibi iPhone, iPad ve iPod Touch gibi Apple modellerine lightning portu üzerinden bağlanan çeşitli 3. parti USB aksesuarları cihazların şifrelerini tespit etmek için kullanılabiliyor. Kısıtlı USB modusayesinde tam olarak bu sorunu çözmeyi hedefleyen Apple, kullanıcılarına yeni bir güvenlik seçeneği sunmuş oldu.


Webrazzi’nin haberine göre kısacası akıllı telefonunuzun veya tabletinizin daha güvenli olmasını istiyorsanız oldukça kolay bir şekilde kısıtlı USB modu özelliğini kullanabilirsiniz. Ayarlar kısmında bulabileceğiniz USB aksesuarları seçeneği ile kısıtlı USB modu özelliğini aktif edebilirsiniz.

Oldukça basit bir şekilde kullanılan kısıtlı USB modu özelliği iPhone veya iPad’inizin kilidinin 1 saatboyunca açılmadığı durumlarda devreye giriyor. Cihazların kilidi açılana kadar herhangi bir şekilde veri aktarımı yapılmasına izin vermeyen özellik, cihazların sadece şarj olmasına izin veriyor.

#kısıtlı USB modu
#Güvenlik
#iOS 11.4.1
٪d سنوات قبل