|

Apple Watch Series 4 yaz saatine ayak uyduramadı

Apple’ın yeni tanıttığı Watch Series 4 sahipleri, yaz uygulamasına uyum sağlamayan cihazlarının donma ve yeniden başlaması nedeniyle şikayetçi. Avustralya’da gerçekleşen durumun benzeri birkaç sene önce Avrupa yaz saati uygulamasına geçişte de yaşanmıştı.

Yeni Şafak
16:15 - 8/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:20 - 8/10/2018 Pazartesi
Diğer
Apple Watch Series 4, Apple Campüste gerçekleşen etkinlikle 12 Eylül'de tanıtılmıştı.
Apple Watch Series 4, Apple Campüste gerçekleşen etkinlikle 12 Eylül'de tanıtılmıştı.

Apple, yaz saati uygulamasına ayak uydurmakta zorlanıyor. Avustralyalı Apple Watch Series 4 sahipleri, saatlerinin sürekli olarak donması ve yeniden başlaması nedeniyle forumlarda şikayetlerini yazıyor. Olayın Avustralya’da yaşanmasının sebebeği ise Güney Yarımküre’de bulunan ülkenin dün yaz saati uygulamasına geçmiş olması.

Sorunun kaynağıysa son teknolojiye sahip akıllı saatin kafasının karışması olarak belirtiliyor. Gün içinde atılan adım, ayakta durma süresi, kalori yakma oranı ve konum bilgilerini kaydeden cihaz, aradaki zaman atlaması nedeniyle büyük sorunlar yaşıyor.


  • Türkiye’de yaz saati uygulaması kalıcı hale getirildiği için böyle bir problem yaşanmıyor. Ancak Avrupa’da bu ay sonu, ABD’de ise 4 Kasım itibariyle yaz saati uygulaması sonlanacak. Apple’ın bu sorunu birkaç hafta içinde çözmesi gerekiyor.

Apple’ın yaz saati problemiyle daha öncesinde de karşılaştığını belirtmek gerekiyor. Avrupa’da yaz saati uygulamasına geçiş döneminde alarmlar sorun çıkartmıştı ve cihaz içi takvimde tarihler karışmıştı. Birkaç sene önceki iOS 9 güncellemesinde de alamlar devre dışı kalmıştı ve geçen yıl 2 Aralık’ta saat 12.15’i gösterdiğinde iOS 11.1.2 sürümüne sahip olan iPhone’lar çakılmıştı.

#Apple Watch Series 4
#Apple
#Akıllı saat
6 yıl önce