|

Apple Steve Jobs Inc. isimli şirketle girdiği hukuk savaşını kaybetti

Apple’ın kurucusu olan Steve Jobs, yüzyılın dâhileri arasında gösteriliyor ve bugüne kadar birçok farklı şekilde anıldı. Vincenzo ve Giacomo Barbato isimli İtalyan kardeşler Steve Jobs Inc. isimli bir giyim markası oluşturana kadar böyle bir marka ismi düşünülmemişti. Apple ve şirket arasındaki hukuk savaşı 2 yıl sürdü ve İtalyan kardeşler davayı kazandı.

Yeni Şafak
16:20 - 31/12/2017 Pazar
Güncelleme: 16:24 - 31/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Apple'ın kurucusu olan Steve Jobs, 56 yaşında hayatını kaybetti.
Apple'ın kurucusu olan Steve Jobs, 56 yaşında hayatını kaybetti.

İtalyan kardeşler Giacomo ve Vincenzo Barbato, Apple’ın kurucusu olan ve teknoloji dünyası tarafından duayen olarak kabul edilen Steve Jobs’un ismini giyim markası haline getirdi. 2012 yılında Avrupa’da tescil edilen marka kurulduğu günden itibaren Apple tarafından karşı davalar açıldı. Apple, Steve Jobs isminin bu şekilde kullanılmasının doğru olmadığını savunuyordu. Hatta Steve Jobs Inc. firmasının tasarımlarında Apple’ın logosu olan ısırılmış elmaya benzeyen şekiller de bulunuyor.


Mahkeme ise Apple logosunun net bir şekilde kullanılmadığını ve giyim markasının teknoloji deviyle alakasız olduğunu söyleyerek Steve Jobs Inc. firmasının lehine karar verdi.

Steve Jobs Inc. şu anda yalnızca giyim satıyor ancak firmanın sahibi olan İtalyan Barbatos kardeşler ileride teknolojik ürünler hatta Android işletim sistemine sahip cihazlar satabileceğini söylüyor.

Barbatos kardeşler son olarak “Steve Jobs’un ismine saygı duyacağız ve düşük seviyeli hiçbir şey yapmayacağız” şeklinde bir açıklama yaptı.

#Apple
#Steve Jobs
#marka
6 yıl önce