|

Android ve iOS için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

Akıllı telefonların üstün kamera teknolojileri beraberinde “mobil fotoğrafçılık” kavramını oluşturmuş oldu. Hem iOS hem de Android kullanıcıları için derlediğimiz “En İyi Fotoğraf Düzenleme” uygulamalarını inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
15:37 - 6/04/2018 Cuma
Güncelleme: 17:02 - 6/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Bu uygulamalarla fotoğraflarınıza profesyonel dokunuşlar yapabilirsiniz
Bu uygulamalarla fotoğraflarınıza profesyonel dokunuşlar yapabilirsiniz

Fotoğraflarınızı düzenlemenize imkan tanıyan birçok uygulama mevcut. Fakat hepsi başarılı sonuçlar veremeyebilir. Sizler için başarılı sonuçlar almanızı sağlayacak ve hem Android hem de iOS platformunda yer alan uygulamaları sizler için listeledik. Bu uygulamalar sayesinde sadece telefon kamerasıyla çekilmiş fotoğraflar değil fotoğraf makinesiyle çekmiş olduğunuz fotoğraflarınızı da düzenleyebilirsiniz. İşte milyonlarca kişinin kullandığı o programlar.

1) Snapseed

Google tarafından geliştirilen Snapseed, kapsamlı bir fotoğraf düzenleme uygulaması. Uygulama sayesinde çektiğiniz fotoğraflar üzerinde profesyonel etkiler bırakabilirsiniz. HDR, RAW düzenleme, beyaz dengesi gibi birçok aracı içerisinde barındırıyor.

2) VSCO

Kullanımı son derece kolay olan ve başarılı sonuçlar veren VSCO, mobil fotoğrafçılıkla uğraşan birçok kişinin tercih ettiği uygulamalar arasında yerini alıyor. Uygulama sayesinde RAW fotoğraflar üzerinde düzenlemeler yapabilmenin yanı sıra çekmiş olduğunuz videolarınız üzerinde de düzenlemeler yapabilirsiniz.



3) Lightroom CC

Adobe’nin masaüstü uygulaması Ligthroom CC, mobil platformda da karşımıza çıkıyor. Kapsamlı araçlara sahip olan Lightroom CC, fotoğraflarınıza tek tuşla otomatik düzenlemeler yapabilmeniz için yapay zeka teknolojisinden yararlanıyor. Lightroom CC’nin kendi kamerası sayesinde manuel ayarlar yaparak DNG formatında ham fotoğraflar elde edebilir ayrıca senkronize özelliği sayesinde fotoğraf düzenleme işlemlerinizi bilgisayarda da devam edebiliriniz.

4) Aviary

Sırada Adobe tarafından satın alınan Aviary var. Uygulama sayesinde fotoğraflarınız üzerinde ışık, odak ve renk ayarı gibi birçok düzenlemeyi yapabilir, gelişmiş filtreler sayesinde fotoğraflarınıza profesyonelmiş gibi etkiler bırakabilirsiniz. Ayrıca kırmızı göz giderme ve diş beyazlatma gibi araçlarda mevcut.

5) Fotor

Fotoğraflarınız üzerinde kesme, yeniden boyutlandırma, ışık, renk dengesi, keskinlik gibi birçok özelliği ücretsiz olarak sunan Fotor, gelişmiş fotoğraf filtreleri sayesinde kesinlikle denemeye değer.



6) Prisma

Yapay zeka kullanarak fotoğraflara çeşitli sanatsal efektler eklemeye yarayan Prisma, diğer fotoğraf düzenleme uygulamalarından çok farklı olarak çalışıyor. Prisma üzerinden fotoğraflarınızı düzenlerken internetinizin açık olması gerekiyor.

#Fotoğraf
#kamera
#adobe
6 yıl önce