|

Android cihazlarda mesajları deşifre eden '1975' hatası

Android işletim sistemi kullanan cep telefonlarında ortaya çıkan ve 1975 adı verilen hata mesajlarınızı deşifre ediyor. Hatanın ortaya çıkma sebebi de hata kadar ilginç ve Android cephesinden konuyla ilgili bir açıklama bekleniyor.

Yeni Şafak
13:56 - 3/06/2018 Pazar
Güncelleme: 14:01 - 3/06/2018 Pazar
Diğer
Arama çubuğuna ve Google uygulamasına the1975..com ya da Vizela viagens yazıldığı zaman aniden SMS iletileri ortaya çıkıyor.
Arama çubuğuna ve Google uygulamasına the1975..com ya da Vizela viagens yazıldığı zaman aniden SMS iletileri ortaya çıkıyor.

Mobil işletim sistemleriyle ilgili bazen hatalar ortaya çıkabiliyor. Fark edildikten sonra üretici firmaların müdahalesi ile bu hatalar kapatılıyor. Yeni keşfedilen ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda görülen bir hata SMS’lerin ortaya dökülmesini sağlıyor.

1975 adı verilen hata kullanıcı mesajlarının deşifre olmasını sağlıyor. Yeni tespit edilen hataya göre, arama çubuğuna ve Google uygulamasına the1975..com ya da Vizela viagens yazıldığı zaman aniden SMS iletileri ortaya çıkıyor. Hatanın keşfedilme hikayesi hatanın kendisi kadar ilginç, çünkü söz konusu hata bir sosyal medya kullanıcısı tarafından şans eseri keşfediliyor.

  • Bir Reddit kullanıcısı, ‘the1975..com’ terimlerini yanlışlıkla arattıktan sonra anlamsız bir şekilde SMS kayıtlarının karşısına çıktığını görünce bu hata da ortaya çıktı. Öte yandan yine bir başka Reddit kullanıcısı ise ‘Vizela viagens’ terimini aratıp aynı sonucu alınca bu iki arama teriminin bir hataya neden olduğu anlaşıldı. Ek olarak sorunun sadece Android 6.0 işletim sisteminde ortaya çıktığını 7 ya da 8 sürümlerinde görülmediğini belirtmekte fayda var.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı ancak tahminlere göre hatanın meydana gelme sebebi, işletim sisteminin bahsi geçen kelimeleri ‘SMS içeriklerini görüntülemek’ şeklinde yorumlaması olabilir. Bu iki terim dışında farklı terimlerle yapılacak aramalarda farklı sonuçlar alınıp alınmadığı ise şimdilik bilinmiyor.

#Android
#Akıllı Telefon
#Hata
#Açık
6 yıl önce