|

Android 8’in ismi netleşti

Android'in merakla beklenen yeni işletim sistemi Android 8'in ismi belli oldu. 'O' harfiyle başlayacağı bilinen yeni Android'in ismini, verdiği sızıntı bilgileriyle ünlenen Evan Blass Twitter üzerinden paylaştı.

Yeni Şafak
12:45 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:51 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Önümüzdeki aylarda yayınlanması beklenen Android 8, pek çok yeni özellikle birlikte geliyor.
Önümüzdeki aylarda yayınlanması beklenen Android 8, pek çok yeni özellikle birlikte geliyor.

Google’ın mobil işletim sistemi Android’in yeni sürümüne dair yeni bir bilgi ortaya çıktı. Bildiğimiz üzere Google, Android sürümlerinin bu zamana kadar alfabetik olarak tatlı adlarıyla isimlendiriyordu.

2009’da Android Astro ile piyasaya çıkan mobil işletim sistemi daha sonra sırasıyla şu isimleri aldı:

  • Bender, Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KirKat, Lollipop, Marsmallow ve Nougat.

Haliyle yeni Android sürümünün ‘O’ ismiyle başlayan bir tatlı olması bekleniyordu. Sızıntı bilgileriyle ünlü Twitter fenomeni Evan Blass’e göre isim netleşti. Son dönemin favori bisküvisi Oreo, Android 8’e ismini verecek.



Android 8 Oreo’da batarya tasarrufu, yeni nesil bildirimler, görüntü içinde görüntü (PiP), hızlı başlangıç, geniş renk desteği gibi pek çok yeni özellik bulunuyor. Önümüzdeki aylarda yayınlanması beklenen Android’in yeni sürümüne dair detayları aşağıdaki bilgi kartından inceleyebilirsiniz.

#Android 8
#Android Oreo
#Google
7 yıl önce