|

Akıllı eşyalar tasarrufun önünü açtı

Teknolojinin etkileri evde kullandığımız beyaz eşyalarda da görülmeye başladı. Akıllı cihaz teknolojisinden nasiplenen bu aletler kullanıcısına kullanım kolaylığı sağlarken büyük bir tasarrufunda önünü açıtı. Bizde sizler için evde kullandığınız akıllı beyaz eşyaların size ne gibi avantajlar sağladığını, ne tür tasarruf sağladığını haberimizde derledik.

Yeni Şafak
19:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:24 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Akıllı ev aletleri kullanıcılarının yükünü büyük ölçüde azaltıyor.
Akıllı ev aletleri kullanıcılarının yükünü büyük ölçüde azaltıyor.

Teknolojideki gelişme evde kullandığımız beyaz eşyalara da yansımaya başladı. Yeni beyaz eşya satın alacak kullanıcılar, daha öncesinde ilk olarak cihazların sağlam ve uzun ömürlü olmasına önem verirken günümüzde artık bu durum yerini tasarım ve kullanıcıya sunduğu teknolojik olanaklara yerini bıraktı.

Özellikle evin temel ihtiyacı olan buz dolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırınları çevreleyen bu teknoloji eşyaları resmen akıllı bir boyut kazandırdı. Ev işlerinde başta kadınlara büyük kolaylıklar sağlayan bu teknoloji kullanıcısına çok fazla iş bırakmadan tek tuşla tüm işleri halletmeyi hedefliyor ya da mobil uygulamalarla entegre bir şekilde çalışan bu akıllı beyaz eşyalar kullanıcılara uzaktan yönetebilme kişisel fonksiyonları programlayabilme ve zamanlama imkanı tanıyor.


Tasarım kanadında ise cihazlara yerleştirilen dokunmatik ekranlar ve tabletler cihazın kontrolünü kolaylaştırırken, şık bir görünüme kavuşmasına da yardımcı oluyor. Bu da kullanıcıları cezbederken tercih seçeneklerinin değişmesine nede oluyor.

İsterseniz gelin akıllı beyaz eşyalar kullanıcılarına ne sunuyor, kullanıcılarının hayatını nasıl kolaylaştırıyor birlikte bakalım.

AKILLI BUZDOLABI

Akıllı beyaz eşya kanadında teknolojiden en çok nasibini alan akıllı buzdolapları, soğutma teknolojisinde resmen çağ atladı. Farklı yapılara sahip ürünlerin bir arada bulunduğu bu aletler günümüzde kontrol edilebilir bölmeler ile kullanıcılarına sunuluyor. Yani artık dolabın içerisindeki her bölmeye farklı ısı değerleri kullanılabiliyor.


Akıllı teknoloji kanadında ise mobil cihazlar ile entegre hale getirilen akıllı buzdolapları, mobil cihazlar yardımı ile kolaylıkla kontrol edilebiliyor. Kişisel isteklere göre tüm fonksiyonları telefon üzerinden kontrol edebilme imkanı sağlayan teknoloji, buzdolabını dışarıdan dahi yönetebilme imkanı tanıyor.

Buna ek olarak dolap kapaklarına yerleştirilmiş LCD ekranla donatılan bu akıllı dolaypar birer Android sistemi bünyesinde barındırıyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı hiçbir ekipmana gerek duymadan müzik dinleyebiliyor, film izleyebiliyor, tariflerini takip edebiliyor ve dolabın tüm fonksiyonlarını bu ekrandan yönetebiliyor.


Tüm özellikler bununla da sınırlı kalmıyor. Son dönemde geliştirilen dolap içerisine yerleştirilen kamera vasıtası ile kullanıcılar markete gittiğinde telefonundan dolabın içini görebiliyor ve dolaptaki ne eksik olup olmadığını öğrenerek alış verişini planlayabiliyor.

AKILLI ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Başta hanımların iş yükünü minimuma indiren akıllı çamaşır makineleri, kullandığı teknoloji sayesinde bütçe ve zaman tasarrufu yapılmasına olanak tanıyor. Cihazlara yerleştirilen akıllı ekranlar sayesin kolayca yönetilebilen makineler programlarını kendi programlayarak tek tuşla çamaşırların türüne uygun yıkama programını ayarlıyor, süresini belirliyor ve yaptığı işlemleri kullanıcısına an be ana bildiriyor.


Söz konusu akıllı çamaşır makinesini akıllı tarafına bakacak olursak yeni nesil akıllı makineler içerisine yerleştirilen çamaşırın miktarına göre süre, su ve deterjan ayarı yapabiliyor. Kullanıcının kişisel oranlarına göre kişisel yıkama talimatlarını da yerine getirebiliyor.


Bunanla birlikte internete bağlanabilen akıllı çamaşır makineleri, kullanıcısına mobil cihaz yardımı ile uzaktan kontrol imkanı tanıyor. Yani örneğin işinden evine dönen bir kullanıcı akıllı çamaşır makinesinin ayarlarını telefonu üzerinde yaparak başlatabiliyor ve evine vardığında yıkanmış çamaşırlar ile karşılaşıyor. Böylece kullanıcı zaman yönetimini kendi oluşturabiliyor.

AKILLI FIRINLAR

Akıllı ev teknolojisinin başında gelen bir diğer ürün ise teknolojiye ayak uyduran akıllı fırınlar. LDC ekranlar ile donatılan fırınlar kullanıcısına kolay kullanım imkanı tanıyor. Dokunmatik tuşlar sayesinde uzun ömürlü bir kullanım imkanı sağlayan akıllı fırınlar, donanım özellikleri ile de, resmen göz dolduruyor.

Yeni nesil teknoloji ile birlikte akıllı fırınlar günümüzde internete bağlanabiliyor. Bu bağlantı özellikleri söz konusu akıllı fırınların mobil cihazlardan yönetilmesine olanak sağlıyor. Yeni akıllı fırınlarda pişirilecek yemeklerin dereceleri süreleri ve pişirme seçenekler artık akıllı telefonlardan ayarlanabiliyor ve aktif edilebiliyor. Ayrıca fırınlara yerleştirilen hazır programlar hangi yemek nasıl ve kaç derecede pişirilir sorunu da ortada kaldırıyor. Yeni sistem sayesinde yemeği fırına atıp yemeğin adını fırına belirtmeniz yeterli.


Birde fırının kendi hafızasına kaydedilen yüzlerce yemek tarifi ve ya internete bağlı bulut sisteminde yer alan ve sürekli güncellenen yemek tariflerine fırın üzerinden ulaşmak ta mümkün. Bu cihazlar sayesinde tariflere ulaşmak ve hazırladığınız tarifleri pişirmek çocuk oyuncağı haline dönüşüyor.

AKILLI BULAŞIK MAKİNELERİ

Akıllı bulaşık makineleri evde teknoloji ile buluşan akıllı aletler arasında nasibini ez az alan aletler arasında yerini alıyor. Şimdilik internete bağlanabilen ve akıllı telefonlar ile kontrol edilebilen bulaşık makineleri kullanıcılarına uzaktan makineyi kontrol edebilme imkanı tanıyor.



#Akıllı ev eşyaları
#Nesneleri interneti
#Hayatımızı kolaylaştıran teknolojiler
6 yıl önce