|

999 beygir gücündeki Toyota GR Super Sport Concept

Toyota, 999 beygir gücündeki beygir gücündeki GR Super Sport Concept isimli aracı için kolları sıvadı. Dünyanın en ünlü otomobil yarışlarından olan Le Mans için hazırlıklara başlayan Toyota, yeni bir Supra efsanesi yazmaya geliyor.

Yeni Şafak
13:34 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:53 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Hibrid motor teknolojisine sahip Toyota GR Super Sport Concept, rakiplerini zorlayacak gibi görünüyor.
Hibrid motor teknolojisine sahip Toyota GR Super Sport Concept, rakiplerini zorlayacak gibi görünüyor.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden biri olan Toyota, efsane aracı Supra’dan sonra yeni bir spor araç için çalışmalara başladı. 24 Saat Le Mans yarışında tanıtımı yapılması için üretim bandına girecek olan GR Super Sport Concept 999 beygir gücünde motora sahip olacak.

  • 24 Saat Le Mans Yarışı (24 Heures du Mans), dünyanın en ünlü spor otomobil dayanıklılık yarışlarından biridir. Pist uzunluğu 13,469 km'dir.

Gücünü 2.4 litrelik çift turbolu V6 motordan alan GR Super Sport Concept, 999 beygir güce sahip olacak. Araç karbon fiber malzemelerden üretilecek. Bu sayede hafif bir yapıya sahip olacak araç, çok yüksek hızlara kısa sürede ulaşabilecek. Araç şuan için konsept olarak üretime girecek. İleride seri üretime geçilip geçilmeyeceği şimdilik bilinmiyor. Fakat yeni Supra olmaya aday.

Arazi araçlarındaki iddiasını pistlerde de sürdüren Toyota, rakiplerini zorlayacak gibi görünüyor. 18 inç'lik jant sisteminin kullanıldığı araç, Hyrid motor teknolojisine sahip olacak.

#Toyota
#GR Super Sport Concept
#Le Mans
6 yıl önce