|

2018 Hyundai i20 tanıtıldı

Güney Koreli teknoloji devi Hyundai, 2018 i20 modeli tanıttı. 4 yılın ardından tasarımsal değişikliğe giden otomotiv devi, yepyeni özellikleri ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca 2018 Hyundai i20 kullanıcılarına üç farklı motor seçeneği ile birlikte farklı güçte kullanım değimi sunacak.

Yeni Şafak
13:24 - 31/08/2018 vendredi
Güncelleme: 15:32 - 31/08/2018 vendredi
Yeni Şafak
4 yılın ardından tasarım anlamında yapılan değişiklikler İ20 meraklılarını heyecanlandıracağa benziyor.
4 yılın ardından tasarım anlamında yapılan değişiklikler İ20 meraklılarını heyecanlandıracağa benziyor.

Güney Koreli teknoloji devi Hyundai, 2014 yılından sonra yeni i20 modelinde tasarımsal bir değişikliğe gitme kararı aldı. Aracın kendine özgü hatlarına sağdık kalarak tasarımsal anlamda değişikliğe giden otomotiv devi yeni aracını ve özellikleri tüm meraklılarına tanıttı.

B segmentte kendini gösterecek olan olan 4 yılın ardından yeni bir tasarım ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Bildiğiniz gibi daha öncesinde sizinle Türkiye’de yapılan test görsellerini de paylaşmıştık. Oradaki görsellere bakıldığında da değişikliklerin aracın ön ve arka kısmında gerçekleşeceği tahmin ediliyordu ve firma yanıltmadı.


Casading adı verilen ızgarada büyük değişikliğe giden Hyundai, stop lambalarını da yepyeni bir forma kavuşturmuş. Ön ve arka tamponları da baştan aşağı yenileyen firma arka plakayı tampondan bagaj kapağına taşımış ve bu argümanların tamamı ile aracını daha çekici bir tasarıma kavuşturmuş.


2018 Hyundai i20’nin özellikleri

Yeni tanıtımını gerçekleştirdiği aracı ile renk skalasını genişleten Hyundai, 5 kapılı hatchback, 3 kapılı Coupe ve crossover tarzı Active versiyonlarıyla aracını satışa sunacak.

Donanım anlamında da birçok yeniliği i20 ile buluşturan firma, araçta 7 inç boyutunda bir ekranda kullanıcılarına Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunuyor. Bunlara ek olarak Hyundai i20, SmartSense adı verilen yeni Hyundai teknolojisi sayesinde şeritten çıkma ikazı, şerit takip asistanı, ön çarpışma asistanı, sürücü dikkat uyarısı ve otomatik yanan uzun farlar gibi donanımlarla beraber geliyor.


15 ve 16 inç alaşım jantlar ile kullanıcılara sunulacak olan 2018 Hyundai i20’nin bagaj hacmi de 326 litreye çıkarılmış durumda.


2018 Hyundai i20 üç farklı motor seçeneği ile geliyor

  • - 1.0 litre T-GDI motor tüm i20 versiyonlarında satın alınabilirken bu motorun 100 beygirlik versiyonu 5 ileri, 120 beygirlik versiyonu ise 6 ileri düz vites şanzıman ile çalışıyor. Ayrıca 7 ileri DCT otomatik şanzıman da nihayet opsiyon listesinde yerini almış vaziyette.
  • -1.2 litrelik bir diğer motordan ise 75 beygir ve 84 beygir güç elde edilebiliyor. 5 ileri düz vites şanzımanla gelen bu motoru 5 kapılı ve 3 kapılı Coupe gövde tiplerinde tercih edebiliyorsunuz.
  • -1.4 litrelik 100 beygir güç üreten motor ise 6 ileri düz vites ile sunuluyor. Bu motorun sadece i20 Active versiyon ile satışa sunulduğunu da belirtelim.

Tanıtımı gerçekleştirilen 2018 Hyundai i20’nin henüz ne zaman ve fiyatının ne olacağı hakkın bir açıklama bulunmuyor. Bu detaylarında yakın zaman paylaşılacağı düşünülüyor.



#i20
#T-GDI motor
#Hyundai
il y a 6 ans