|

2.000 beygirlik Nissan Qashqai geliyor

Dünyanın en çok tercih edilen SUV modellerinden biri olan Nissan Qashqai üzerinde geliştirme yapan bir ekip, Qashqai modelinden bir canavar geliştiriyor. 2.000 beygirlik bir motor ile hayranlarının karşısına çıkan ekip, maksimum hız rekoruna da imza atmayı planlıyor.

Yeni Şafak
10:43 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
382,7 kilometre hıza çıkabilecek.
382,7 kilometre hıza çıkabilecek.

Otomotiv devlerinin son dönemde ağırlık verdiği SUV modellerinin yanı sıra, şimdide bu modeller arasında büyük bir güç yarışına girilmeye başladı. Bildiğiniz gibi 2016 yılınca modifiye edilerek güçlendirilen Land Cruiser 2.000 beygirlik güç üreten motoru ile 355 kilometre maksimum hıza çıkabiliyordu. Şimdi ise Nissan Qashqai modelinde yapılan değişiklik işi resmen çığırından çıkarmış bir durumda.



Nissan Qashqai özellikleri

İngiltere merkezli Severn Valley Motorsport ekibi tarafından geliştirilen Nissan Qashqai, Qashqai R projesinin devamı niteliğinde herkesin beğenisine sunulmaya hazırlanıyor. Yeniden tasarlanan Qashqai’ye, bu sefer 1.100 beygir gücünde bir GT-R motoru eşlik edecek. Ayrıca bu motora eklenecek turbo desteğiyle birlikte motor bir canavara dönüştürülecek. Yapılacak modifikasyonlarla birlikte yeni Qashqai’nin motorundan 2.000 beygirlik güç elde edilecek ve araç, 382,7 km/s maksimum hıza ulaşarak bir rekora imza atacak.


Nissan’nın Qashqai modeline yapılacak çeşitli geliştirmelerle birlikte hayranlarının dudaklarını uçuklatacak bir güçte araç tasarlamayı planlayan ekip, bu zorlu yolculukta sona yaklaşmış durumda. Ayrıca ekibin vaad ettiği test videosunun da yakında paylaşılması bekleniyor.



#Nissan
#Qashqai
#Severn Valley Motorsport
6 yıl önce