|

Türkiye 2071

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği 2071 hedefi için planlanan teknolojik devrim ve uzay çağı, animasyona konu oldu. ‘2071 Yılında Geleceğin Türkiye’si’ adlı filmin fragmanında, Türk gençleri uzay çağına uygun araçlar kullanıyor. Mars’ta kurulan araştırma üssünün adı ise tarihi kimlik korunarak Metehan yapılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 07:21 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Metehan Uzay Üssü kurularak Türk astronotlar uzaya adım atıyor. 2071’de uzay çağını yaşayan Türkiye’de Türk örf ve aile kültüründen kopmadan hayata devam ediliyor.
Metehan Uzay Üssü kurularak Türk astronotlar uzaya adım atıyor. 2071’de uzay çağını yaşayan Türkiye’de Türk örf ve aile kültüründen kopmadan hayata devam ediliyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ışık tuttuğu ve yeni Türkiye’nin 2071 hedeflerini konu alan “2071 Yılında Geleceğin Türkiye’si” animasyon filminin fragmanı yayınlandı. Filmde, Türkiye’nin 11 ülkeyi kapsayan Asya Ticaret Birliği’nin kurucusu olduğu, uzay çağında önemli bir aktör olduğu, teknolojinin en üst seviyeye çıktığı, ülkenin dünyanın 3’üncü büyük ekonomisine sahip olduğu, savunma sanayiinde üst düzeye çıkıldığı ve BM’nin yapısının Türkiye’nin öncülüğünde değiştirildiği yansıtılıyor. Filmin yapımcılığını ve senaristliğini Tamer İnsel üstelenirken, yönetmen koltuğunda Okan Yenen oturuyor. İnsel, Türkiye’yi 53 yıl sonra görmeyi hayal ettiği yeri animasyon aracılığıyla Türklere yansıtarak umut aşılamaya çalıştığını söylüyor.


TARİHİ KİMLİK KORUNUYOR

Renkli animasyonlarla zenginleştirilerek gençlere ulaşmanın hedeflendiği filmde, Türkiye’nin Mars’ta kurduğu araştırma üssü Metehan’dan bahsediliyor. Gelişen eğitim sistemiyle öğrencilerin biyomekanik nano eğitimi gibi üst düzeyde yetiştirildiği gösterilirken, Türk örf ve adetlerinden kopulmayacağına da vurgu yapılıyor.


Filmde, Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han’dan Sultan2. Abdülhamid Han’a, Mustafa Kemal Atatürk’ten Adnan Menderes’e, Turgut Özal’dan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar Türk tarihine damga vurmuş olan liderlerinin fotoğraflarının yer alması dikkat çekiyor. Animasyonun sonunda söz müziğini PİRİAGA’nın kaleme aldığı rap parçasından sözler yer alıyor. Şarkıda “Öz hep aynı 1071, 2071’de de olsa yolumuz bir boyumuz bir. Canımız kanımız acımız yasımız bir” ifadeleri ile milliliğe vurgu yapılıyor.


GENÇLERİN BİLİME İLGİSİNİ ARTTIRMAK

Animasyon film ile amacının Türkiye’nin vizyonunu ortaya koymak ve gençlerin bilime ilgisini arttırmak olduğunu kaydeden İnsel, “Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin hedeflerini gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Ülkemizin böyle projelere ihtiyacı var.


Biraz aceleye gelmiş bir çalışma olsa da halkımıza seçim zamanı gerçekleri göstermeye yardımcı olacaktır. Evet tarihi diziler ve filmler yapılıyor ama hiç gelecekle ilgili çalışmalara kimse yoğunlaşmıyor. Hep yapamayacağımız konusunda bir algı var. Biz bunu kırmak istiyoruz. Bazı kesimlerde muhafazakârlar bilimden ve teknolojiden anlamazlar algısı var. Bizim kitabımızın ilk ayeti oku. Biz uzaya çıktığımız ve ileri mühendislikle yerli ve millileştiğimiz bir animasyon yaptık. Umarım tüm Müslümanlara örnek ve öncü oluruz” diye konuştu.


İstikbal uzayda

Filmin yapımcısı Tamer İnsel Yeni Şafak’a, animasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnsel, “Sırtımızı geçmişe dayayıp yüzümüzü geleceğe dönmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ışık tuttuğu 2071’de ülke olarak yapabileceklerimizi gençlere göstermek ve bu doğrultuda inancımızı arttırmak için bir proje ile yola çıktık. Hep 2023, 2071 gibi hedefler belirleniyor. Ama halk ne demek olduğunu gözünde canlandıramıyor. Gençlerin bir kısmı alay ediyor. Biz bununla ne amaçlanıyor? Bunu yansıtmak ve bu tür yapımlar ile topluma umut, bilinç ve özgüven aşılamak istedik. Biz zekiyiz, güçlü Türkiye’yiz birlikte cesaretleneceğiz. Hayal edelim istikbal uzayda yüzümüzü oraya çevirelim” dedi.




#2071 Yılında Geleceğin Türkiye’si’
#Animasyon
6 yıl önce