|

Suruç'ta AK Partililere saldırı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler, Suruç ilçesinde seçim çalışmalarını yürüttükleri sırada bir grubun saldırısına uğradı. Çıkan olaylar sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi de saldırı sonucu hayatını kaybedenler arasında.Şanlıurfa Valiliği, AK Partili milletvekilinin de bulunduğu grubun esnaf ziyareti sonrasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu olayın yaşandığını açıkladı.

Yeni Şafak
17:41 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 19:48 - 14/06/2018 Perşembe
AA
Olayın ardından yararlılar hastaneye sevk edilirken, bölgeye çok sayıda polis ekibi geldi.
Olayın ardından yararlılar hastaneye sevk edilirken, bölgeye çok sayıda polis ekibi geldi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba saldırıda bulunuldu. Çıkan olaylar sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı.

Bakan Sayan Kaya görüştü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldığı TV programında, "Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi." dedi.

Esnaf ziyareti vardı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, aldıkları ilk bilgiye göre, milletvekili Yıldız'ın beraberindeki partililerle gün içerisinde Suruç ilçesinde esnaf ziyareti yaptığını söyledi.

Bu sırada AK Partililerin kimliği henüz belirlenemeyen bir grubun saldırısına uğradığını ifade eden Bahattin Yıldız, "Partimizden yaralılar var ancak milletvekilimizde herhangi bir şey yok" dedi.

  • Valilik'ten açıklama
  • Şanlıurfa Valiliği, "AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız'ın, yanındaki grupla birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde biri sayın milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştır" açıklamasında bulundu.

Bakan Fakıbaba bölgeye gitti

Öte yandan, bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da olayı haber alır almaz Suruç'a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği öğrenildi.

"Uçak ambulans gönderildi"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Şanlıurfa'da seçim çalışmalarını sürdüren AK Partililere bir grubun saldırdığı bilgisinin kendisine ulaştığını belirterek, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olaya ilişkin olarak, "Suruç’taki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum. Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır" açıklamasına bulundu.


#AK Parti
#Suruç
#Seçim 2018
6 yıl önce