|

Sessiz ama güçlü çalıştık

AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yurt dışında AK Parti’nin karşılaştığı engelleri nasıl aştıklarını anlattı: Geçmiş seçimlere göre seçim çalışmasını daha sessiz ama sahada güçlü bir biçimde sağladık.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:53 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türk seçmene sahip ülkelerdeki oy kullanım oranlarının özellikle Belçika ve İsviçre’de yüksek olduğu görüldü.
Türk seçmene sahip ülkelerdeki oy kullanım oranlarının özellikle Belçika ve İsviçre’de yüksek olduğu görüldü.

AK Parti’nin, oy verme işleminin tamamlandığı Avrupa’da karşılaştığı engelleri nasıl aştığı ortaya çıktı. AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, detayları Yeni Şafak’a anlattı.

DAHA YÜKSEK OY ALACAĞIZ

Bin 500 seçmen bulunan yerde şube kurduklarını, 300 seçmenin olduğu kasabalarda temsilcileri bulunduğunu belirten Yeneroğlu, “Geçmiş seçimlere göre seçim çalışmasını daha sessiz ama sahada güçlü bir biçimde sağladık. Bu seçimde daha yüksek oy alacağız. Randevunun olmadığı ilk seçimdi. Seçime katılım ciddi anlamda arttı. Her yerde oyumuzu artırdığımıza inanıyorum” diye konuştu.

VATANSEVERLER CHP’YE OY VERMEYECEK

Hollanda’da CHP’nin HDP ile ortak çalıştığını söyleyen Yeneroğlu, “CHP içindeki vatansever insanların çok büyük tepki gösterdiğini ve CHP’ye oy vermeme konusunda karar aldığını biliyorum” dedi.


Rekor Belçika’da

24 Haziran için çok sayıda Türk seçmene sahip ülkelerdeki oy kullanım oranlarının özellikle Belçika ve İsviçre’de yüksek olduğu görüldü.

Verilere göre, 142 bin 463 kayıtlı seçmen bulunan Belçika’da 82 bin 423 kişi

oy kullanarak, seçimlere yüzde 57.86 oranıyla yüksek bir katılım gösterdi. İsviçre’de oy kullanım oranı yüzde 56.7’ye, Almanya’da yüzde 49.74’e ulaştı.

#Mustafa Yeneroğlu
#AK Parti
6 yıl önce