|

Sağlıkta büyük değişim oldu

Manisa’da vatandaşlar, sağlık hizmetlerinde yapılan düzenlemelere dikkat çekti: Hastanede milleti rehin bırakıyorlardı. Şimdi sağlıkta yapılan hizmetler çok güzel. İstediğin doktoru seçiyorsun.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:03 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin İzmir'den sonraki durağı Manisa oldu.
​Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin İzmir'den sonraki durağı Manisa oldu.

Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin İzmir'den sonraki durağı Manisa oldu. Saruhanlı ilçesinde bulunan Çarşı Camii çıkışı vatandaşlarla buluşan ekiplerimiz cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmeleri aldı. Manisa'da vatandaşlar, sağlıkta yapılan düzenlemelere vurgu yaptı. Emin Akıncı, "1995 yılında kardeşim kaza geçirdi. Hastanede, akrabaları gelip para versin diye saatlerce beklettiler ve kardeşim vefat etti. Belki ameliyat olsa kurtulacaktı. Şimdi sağlık alanında yapılan hizmetler çok güzel. Eskiden Amerika’dan biri geldiğinde hazır olda bekliyorlardı. Şimdi masaya yumruğumuzu vurabiliyoruz" dedi. CHP ve SP ittifakına değinen Akıncı, "Bir kere tabanları birbirine zıt. Olmaz o ittifak. CHP'nin yanına SP 'Kendimi kurtarabilir miyim?' diye girdi" ifadelerini kullandı.

REHİN ALMA BİTTİ

Sözlerine 'Bundan daha iyi cumhurbaşkanı olamaz' diye başlayan 68 yaşındaki Yusuf Eren de sağlık politikalarının başarısına dikkat çekti. Hastaneye gittiklerinde uzun saatler sıra beklediklerini anlatan Eren, "Hastanelerde milleti rehin bırakıyorlardı. Yollarımız tam, herkesin altında arabası var, herşeyimiz tam" dedi.


DEĞİŞİMİ GÖRDÜM

Ekiplerimizin Saruhanlı'dan sonraki durağı ise Akhisar oldu. Çınarlıkapı Meydanı'ndaki Çavuş'un Kahvesi'nin işletmecisi olan Ali Harput, "Bu mahalledeki değişimi ben AK Parti'yle çok iyi gördüm. Mevcut cumhurbaşkanınından küçük esnaf olarak çok memnunum" dedi. Harput, "CHP ve Saadet Partisi'nin birleşmesi tam bir facia. İyi Parti'nin arkasında kimler var bilmiyoruz. En iyisi MHP ve AK Parti" ifadelerini kullandı.


ARTIK BEKLEMEK YOK

Eskiden vatandaşların hastanelerde rehin kaldığını belirten Muhsin Demir, "Hanım doğum yaptı, senet yaptık, hastaneden öyle çıkartabildik. Şimdi affedersin sallana sallana hastaneye giriyoruz, sallana sallana geri çıkıyoruz. Çok şükür Allah'ıma. Bunu sağlayan Erdoğan" dedi. 58 yaşındaki Abdül Cedit, "Doktorlar eskiden 'benim yazıhaneme gel' diyordu. Şimdi hastanelerde istediğin doktoru seçiyorsun, beklemek yok" şeklinde konuştu.


Allah koalisyon göstermesin

Akhisar'de Çavuş'un Kahvesi'nde görüştüğümüz 60 yaşındaki Nazim Yeniyörük, "En güzel aday Tayyip Bey, çünkü çalışkan adam, vatandaşa hizmet veriyor. Her şeyi yaptı, eskiden garibana para verilmiyordu şimdi veriliyor. Allah o günleri göstermesin bir daha, kuyruklarda çok bekledik" diye konuştu. Nazim Yeniyörük sözlerini şöyle sürdürdü: "Eskiler niye yardım etmedi garibana, Erdoğan şimdi çalışıp yardım ediyor. Koalisyonları çok gördük. Allah düşürmesin."

#Manisa
#Seçim
6 yıl önce