|

Saadet'te CHP istifaları

Cumhurbaşkanlığı seçimine 5 gün kala Millet İttifakı’nda çatlak yaşandı. CHP’nin, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a yeşil ışık yakmasının ardından Saadet Partisi’nden istifalar başladı. Şırnak Milletvekili Adayı Zeki Begiş’ten sonra dün de Kars Milletvekili Adayı Sezgin Yıldız, Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karataş ve 24 kişi partilerinden istifa etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 03:48 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Saadet Partisi Kars Milletvekili Adayı Sezgin Yıldız, Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karataş ve 24 kişi partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Programa, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.
Saadet Partisi Kars Milletvekili Adayı Sezgin Yıldız, Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karataş ve 24 kişi partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Programa, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala Millet İttifakı temeli sallandı. CHP’nin, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a yeşil ışık yakmasına Saadet Partililer sessiz kalamadı. Partinin Şırnak Milletvekili Adayı Zeki Begiş’in partiden ayrılmasının ardından dün de Kars Milletvekili Adayı Sezgin Yıldız, Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karataş ve 24 kişi partilerinden teröre destek gerekçesiyle istifa ederek AK Parti’ye katıldı. AK Parti’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Ahmet Arslan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve AK Parti Kars Milletvekili Adayları Yunus Kılıç ile Abdulfettah Çetinkaya, Saadet Partisi’nden AK Parti’ye geçen üyelere rozet taktı.

İÇİME SİNDİREMEDİM

Bakan Arslan, birilerinin CHP’nin kuyruğuna takıldığını ifade ederek, “Değerli arkadaşlarımız, ‘hayır biz bu yanlışlığın içerisinde olamayız, biz CHP’nin dün ne yaptığını, onun temsilcilerinin dün ne yaptığını unutmadık dolayısıyla yarın da aynı şeyi yapacaklarını biliyoruz’ dediler” diye konuştu. Partisinden istifa eden Sezgin Yıldız ise yaptığı konuşmada Milli Görüş hareketinin CHP’nin zulmüne uğradığını söyledi. Yıldız, istifa ettiğin açıklayarak, “İlk başından beri sindiremediğim ancak sahada da fark etmiş olduğum bir şeyler vardı, bunu sindiremedim. Bugün muhafazakar kesimin Milli Görüş’e, şahsımıza oy vermesi ve alacağımız oyların, ittifakta en çok alan CHP’ye geçecek olmasını ben sindiremedim” dedi.

TERÖRE DESTEK VERMEK BİZİ İNCİTTİ

Saadet Partisi’nin “teröre destek verdiğini” gerekçe göstererek önceki gün adaylıktan çekilen ve partisinden istifa eden Şırnak milletvekili adayı Zeki Begiş, “Eski başkanımız rahmetli Erbakan’ın siyasi anlayışı ve tutumu ile şimdiki tutum arasında dağlar kadar fark var. Eski milli görüş siyasi anlayışı Karamollaoğlu ile kayboldu. Şu anki tutum HDP ve CHP ile yaptıkları ittifakla, solcularla, terör örgütü yandaşlarıyla onların avukatlığına soyunmuş, bunu kabullenemedik. Partimizin tüzüğüne ve anlayışına ters bir durumdu. Biz devletimizin yanında olan bir aile ve aşiretiz. Bundan dolayıdır ki; rahatsızlığımızı en resmi şekilde dile getirerek, teşkilatımızla istifa ettik ve dün kamuoyuna da bildirdik. Teröre destek vermek, onların yanında olmak, onların yaptığı kötülükleri savunmak bizi incitti” dedi.

#Saadet partisi
#CHP
#İstifa
6 yıl önce